Berekenen.nl
Beoordeel deze berekening
9 / 10 (1)

Opslagruimte berekenen

Wil je eenvoudig wetgen hoeveel opslagruimte je nodig bent voor al je spullen. De opslagruimte bereken eenvoudig via onderstaande bereken button. lees meer

Opslagruimte berekenen

Het kan in de praktijk voorkomen dat je tijdelijk ruimte te kort komt. Hierbij kun je denken aan een moment dat je gaat verhuizen en voortijdig je huis uit moet, omdat je dat verkocht hebt, maar je toekomstige woning nog niet klaar is. Op zo’n moment moet je al je interieur tijdelijk op kunnen slaan. Voordat je een opslagruimte kunt gaan afhuren, zul je eerst moeten berekenen wat je aan ruimte nodig hebt. Dat zal zeker niet gemakkelijk zijn, omdat ook je meubels ruimte innemen wat moeilijk te berekenen is. Gemakkelijker is het om de ruimte te berekenen die je nodig hebt om je verhuisdozen op te slaan. Wanneer je de ruimte weet die je nodig hebt, kun je een calculatie maken van de prijs voor het huren van de opslagplaats. Omdat een calculatie niet gemakkelijk is, hebben de opslagbedrijven vaak een ruimtecalculator op hun website. Dan kun je berekenen hoeveel ruimte je daadwerkelijk nodig hebt. 

 

EEN GESCHIKTE RUIMTE VOOR DE OPSLAG VAN JE INTERIEUR

Op de eerste plaats kun je zelf een opslagruimte zoeken. Het kan zijn dat vrienden en kennissen ruimte over hebben voor het interieur tijdelijk opslaan. Wanneer je dat kunt vinden, dan zul je een stuk goedkoper uit zijn, dan bij een professionele opslagverhuurder.

Je kunt proberen om ruimte af te huren in een loods of schuur bij een particulier of boer. Omdat dit natuurlijk geen professionele verhuurders zijn, moeten er vooraf goede afspraken worden gemaakt. Je moet vooraf de prijs, aansprakelijkheid en opzegtermijn weten. Ga ook na of je bij een dergelijke opslag van je interieur goed verzekerd bent bij je huidige verzekeringsmaatschappij, bijvoorbeeld onder je inboedel of opstalverzekering. Vaak is dat wel zo, omdat je je spullen ook op een andere plaats mag onderbrengen.

Wanneer je aan een garagebox voldoende hebt om het interieur tijdelijk op te slaan, kun je ook daarnaar kijken. Er zijn ook bedrijven die garageboxen te huur of te koop aanbieden. Verhuizen met een erkend verhuisbedrijf heeft het voordeel dat ze vaak ruimte hebben voor het tijdelijk opslaan van je interieur. De kosten daarvoor worden doorberekend bij de prijs van de verhuizing.

Een selfstorage of mobiele opslag huren bij een inboedelopslagbedrijf. Hierbij huur je de ruimte om  je spullen tijdelijk op te slaan. Het is een container die bij je huis wordt geplaatst en daar kunt volladen. Wanneer je aangeeft dat hij vol is, kan hij worden opgehaald. Het opslagbedrijf zal de volgeladen container op een goede plaats bewaren. Voor het huren van een tijdelijke opslagplaats moet je rekening houden met de inhoud in liters. Heb jij de inboedel in m3 berekend? Reken het dan hier om naar liters!

DE EISEN WAARAAN DE OPSLAGPLAATS AAN MOET VOLDOEN

U moet, voordat je een opslagplaats gaat huren, aan kunnen geven waaraan deze moet voldoen. Moet er een beveiliging zijn en verlichting? Moet de opslagplaats verwarmd of gekoeld worden? Is het belangrijk dat je er met de auto bij kunt komen en moet de toegang onbeperkt zijn? Dit zijn zomaar een paar vragen waarvan je het antwoord moet weten, voordat je gaat huren. Bij een officiële opslagplaats kun je in de overdekte ruimte gebruik maken van karren en liften. Als huurder krijg je een code, zodat je, wanneer het nodig is, bij je spullen kunt komen.

Wanneer er op het opslagterrein een verlichting is, is dat bevorderlijk voor de veiligheid. Denk aan je inboedelverzekering, omdat het bedrijf waar je je interieur opslaat vaak niet verzekerd is bij schade aan je spullen.

Ondanks dat de meeste inboedelverzekeringen  je spullen dekken bij een externe opslag is het verstandig om dit vooraf goed na te kijken. Soms hebben de opslagbedrijven zelf ook een extra automatische verzekering afgesloten voor de opgeslagen spullen. Wanneer je dus je interieur tijdelijk wilt opslaan, moet je tijdig beginnen met het kijken naar een geschikte ruimte waar je je interieur kunt onderbrengen.