Berekenen.nl
Beoordeel deze berekening
9.2 / 10 (112)

PSI naar bar

Op deze pagina helpt onze rekentool je bij het omrekenen van het gewenste aantal PSI of bar. Het enige wat je hoeft te doen is het aantal in te vullen in het invoerveld, in te stellen welk van de twee je wilt berekenen en op de knop ''bereken nu'' te drukken! Even wachten... En de rekentool heeft het juiste antwoord al voor je berekend! lees meer

Vul in hoeveel inch je naar centimeter wilt omrekenen of hoeveel je van centimeter naar inch wilt omrekenen.

PSI naar bar

Bar naar PSI omrekenen

 

PSI naar bar omrekenen

PSI naar bar omrekenen doe je heel erg snel en eenvoudig bij Berekenen.nl. Wij hebben namelijk een speciale rekentool ontwikkeld waarbij je zowel PSI naar Bar als Bar naar PSI kan omrekenen. Het enige wat je namelijk hoeft te doen is het invullen van de PSI waarde en vervolgens druk je op de bereken knop om het om te rekenen. Onze rekentool gaat dan ook direct aan de slag om de omzetting van PSI naar Bar uit te rekenen. Wanneer je het juist andersom wil uitrekenen doe je het andersom. Dan vul je de Bar gegevens in en dan rekent onze rekentool de waardes vervolgens uit in PSI. Het is dan ook nog nooit zo eenvoudig geweest om van PSI naar Bar of van Bar naar PSI om te rekenen.

Wat is Pound per Square Inch (PSI)

Pound per Square Inch kom je in Nederland niet zoveel tegen. Dat heeft dan ook alles te maken dat het vooral in het Verenigd Koninkrijk en in de Verenigde Staten wordt gebruikt. Daar gebruiken ze deze eenheid namelijk voor druk. Je snapt nu waarschijnlijk ook wel al waar de naam PSI vandaan komt. Dat is namelijk de afkorting van Pound per Square Inch. Wanneer er iets beschreven staat in Pound per Square Inch bedoelen ze eigenlijk de druk die door één pound-force op één vierkante inch wordt uitgevoerd. Wel is het belangrijk om te weten dat de Pound per Square inch oftewel PSI geen officiële eenheid binnen het SI-stelsel is. In Nederland gebruiken we bij badenspanning meestal de eenheid Bar, maar PSI is ook gangbaar. PSI kan je dan ook tegenkomen wanneer je gaat duiken. In de context van het duiken geeft het aantal bar de luchtdruk in een duikfles aan. Het kan ook voorkomen dat het staat aangegeven in PSI.

Gebruik dan ook altijd de volgende regel. 100 bar is gelijk aan 1450 PSI.

Wat is Bar

We weten allemaal wel dat meten is weten. Het kan dan ook voorkomen dat je graag een bepaalde druk wil meten. We gebruiken dan ook even hetzelfde voorbeeld als die we hierboven gebruiken. We gaan dan ook weer terug naar de duikflessen. Het kan voorkomen dat je de druk van een bepaalde duikfles wilt meten. Dit doe je dan vaak in bar, maar wat is bar precies? De bar is een eenheid die vooral in de techniek en tijdens het duiken wordt gebruikt. Vroeger werd er ook wel een andere eenheid gebruikt genaamd de millibar, maar dat gebruikt ment tegenwoordig niet meer zoveel.  In het dagelijkse leven gebruiken we tegenwoordig namelijk de eenheid bar. Dat komt namelijk omdat het een praktische eenheid is. Nu vraag jij je waarschijnlijk af waarom dat zo praktisch is. Dat komt omdat de luchtdruk op aarde ongeveer zo’n 1 bar is, en de bar bij het SI-stelsel aansluit. Wel is het belangrijk om te weten dat de ook de eenheid bar ook geen officiële eenheid is binnen het Si-stelsel.

Bar naar PSI omrekenen

Het kan natuurlijk voorkomen dat je hier terecht bent gekomen omdat je wil weten hoe je het nou eigenlijk om kan rekenen. Ook daar kunnen wij je mee helpen. Het is dan ook eigenlijk helemaal niet zo ingewikkeld zoals je waarschijnlijk denkt. Gebruik daarom altijd de volgende vuistregel wanneer je bar naar PSI wil omrekenen of van PSI naar bar.

Wanneer je van bar naar PSI moet omrekenen moet je altijd vermenigvuldigen met 14,5.

Wanneer je het juist van PSI naar bar moet omrekenen moet je het delen door 14,5. Je kan er uiteraard ook voor kiezen om het te vermenigvuldigen met 0,069.

Nieuws over PSI naar bar

PSI naar BAR conversie in de praktijk

In dit artikel gaan we dieper in op de conversie van PSI naar Bar en hoe je deze conversie effectief kunt gebruiken in jouw dagelijkse praktijk. We leggen uit wat PSI en Bar zijn en geven je handige tips en richtlijnen om PSI naar Bar om te zetten.

ยป Lees het volledige bericht