Berekenen.nl
Beoordeel deze berekening
9.3 / 10 (25)

Omrekenen gram naar karaat

Met deze rekentool kun je heel erg makkelijk het aantal gram (g) of karaat (cd) omrekenen. Hiervoor hoef je echt bijna niks te doen! Wat je moet doen is het volgende: Vul het aantal karaat of gram in in het invoerveld, klik aan wat je wilt berekenen en druk vervolgens op de knop ''bereken nu''. Als je nu één keer met je ogen knippert, heeft de tool het antwoord al voor je berekend! lees meer

Vul in hoeveel gram/karaat je naar karaat/gram wilt omrekenen.

Omrekenen gram naar karaat en andersom

Vraag jij je af hoe de formule van gram (g) naar karaat (cd) in elkaar zit? Geen probleem! Wij leggen het uit!

Om het aantal karaat te krijgen moet je het volgende doen: Het aantal gram x 5 = aantal karaat. Simpel hè... De volgende keer kun je het dus prima zelf! Ookal is onze tool toch wel erg handig!

Als je karaat (cd) naar gram (g) wil omrekenen moet je precies het omgekeerde doen, want het aantal karaat gedeeld door 5 is het aantal gram.

Een karaat (afkorting cd) is een massa eenheid. Karaat wordt gebruikt bij edelstenen, zoals diamanten, om de massa hiervan aan te tonen. 1 karaat is gelijk aan 0,2 gram. Dit betekent bijvoorbeeld dat 100 karaat 20 gram is.Eén gram is gelijk aan 0,001 kilogram. Het woord gram komt van het Latijnse woord gramma. Gram is de meest gebruikte eenheid voor voedings etiketten, bijvoorbeeld om aan te geven hoeveel gram koolhydraten er in een product zit.

Nieuws over Omrekenen gram naar karaat en andersom

PS4-controller in 24 karaat goud: slechts 12.000 euro

Van goud in 24 karaat: dat maakt de PS4-controller tot een wel heel bijzondere verschijning. Te koop voor de lieve som van 12.000 euro, waarmee het haast zonde is om daar spellen mee te spelen. Wie de controller zou willen kopen is niet bekend, maar Brikk heeft er als Amerikaanse producent van luxe-goederen in ieder geval voor gezorgd dat het zou kunnen.

ยป Lees het volledige bericht