Berekenen.nl
Beoordeel deze berekening
7.7 / 10 (7)

Kilogram naar centigram omrekenen

Bij deze rekentool kun je gemakkelijk kilogram (kg) naar centigram (cg) en andersom omrekenen! Het gaat vliegensvlug en is erg simpel. Vul in het invoerveld het aantal kg of cg in, stel dat in wat je precies wilt berekenen en druk vervolgens op de knop ''bereken nu''! Binnen een oogwenk berekent onze tool voor je wat het antwoord is.. Ontzettend handig toch! lees meer

Vul in hoeveel kilogram/centigram je naar centigram/kilogram wilt omrekenen.

Kilogram (kg) naar centigram (cg) omrekenen en andersom

Geïnteresseerd hoe de rekentool kilogram (kg) naar centigram (cg) omrekent? Dit doe je zo! Vermenigvuldig het aantal kilogram met 100.000 en je hebt het aantal centigram. 

Of wil je het andersom weten? Het aantal kilogram krijg je door dan juist het aantal centigram te delen door 100.000. 

De afbeelding hieronder laat zien hoe je moet vermenigvuldigen of delen om van een bepaald aantal naar een ander aantal te gaan. Stel je hebt 1 gram en je wilt weten hoeveel hectogram dit is. Dan kun je in de afbeelding zien dat je het aantal in gram twee keer moet vermenigvuldigen met 10. Dus 1 x 10 x 10 = 100 hectogram. 


 
Eén kilogram is gelijk aan 1000 gram. Sinds 1889 is kilogram gedefinieerd als massa van een object. Het wordt sindsdien volop gebruikt om het gewicht van objecten aan te geven. Denk bijvoorbeeld aan een weegschaal, etenswaren (pak koffie), fitness gewichten.

Centigram is een massa eenheid en het wordt eigenlijk niet veel gebruikt. Eén centigram is gelijk aan 0,01 gram.