Berekenen.nl
Beoordeel deze berekening
9.3 / 10 (4)

Kilogram naar microgram omrekenen

Op deze pagina kun je met behulp van onze rekentool vliegensvlug kilogram (kg) naar microgram (mg) en andersom omrekenen. Ontzettend handig! Vul in het invoerveld het aantal kilogram of microgram in, klik aan welke van de twee je wilt berekenen en druk op de knop ''bereken nu''. De rekentool zal dat binnen een seconde het antwoord voor je uitrekenen! lees meer

Vul in hoeveel kilogram/milligram je naar milligram/kilogram wilt omrekenen.

Kilogram (kg) naar microgram (mcg) omrekenen en andersom

Hoe doet de rekentool dat nu? Hoe zit de berekening nou precies? Wij leggen het je kort uit!

Om het aantal microgram te krijgen hoef je simpelweg het aantal kilogram te vermenigvuldigen met 1.000.000.000 (maar liefst 9 nullen)! Wil je het juist het aantal kilogram berekenen, dat kan ook! Nu moet je precies het omgekeerde doen, namelijk het aantal microgram delen door 1.000.000.000. 

Om je even te duidelijk te maken wat een kilogram is, zullen wij wat meer uitleg geven. Één kilogram staat gelijk aan duizen gram, denk bijvoorbeeld aan een pak suiker! Sinds 1889 is de kilogram gedefinieerd als massa van een object. Dus sinds die dag worden kilogrammen gebruikt om het gewicht van veel dingen aan te geven. Voorbeelden hiervan zijn jouw gewicht op de weegschaal, het gewicht van etenswaren, fitness gewichten en ga zo maar door! Hieronder in de foto kun je gewichten zien die beide 2 kilogram zwaar zijn.

Microgram daarentegen is een massa eenheid en is hetzelfde als 0,000001 gram. Microgram wordt gebruikt om het gewicht  van erg lichte objecten aan te duiden, denk hier bijvoorbeeld aan medicijnen!