Berekenen.nl
Beoordeel deze berekening
9.5 / 10 (2)

WW berekenen

Wil je de WW berekenen, bijvoorbeeld omdat je onlangs werkloos bent geraakt en je benieuwd bent wat je kunt verwachten? Het uitgangspunt voor de berekening is het loon dat u verdiende in het jaar voordat dat u werkloos werd. lees meer

WW berekenen

Hoogte WW berekenen

Je kunt dus de hoogte van je WW berekenen door in ieder geval in te vullen wat het SV-loon was dat je ontving. Dat is het loon waarover premies sociale verzekeringen betaald zijn en is terug te vinden op je loonstrook. Het is daarnaast van belang om aan te geven of je een heel jaar hebt gewerkt. Zo niet, dan is het invoeren van begin- en einddatum van het dienstverband vereist.  Aan de hand van deze gegevens wordt de hoogte van de WW weergegeven per 4 weken. Let op een ww-uitkering kan per dag nooit hoger zijn van 70 of 75% van een maximum dagloon.


Duur WW berekenen

De duur van je WW uitkering is afhankelijk van het arbeidsverleden maar duurt minimaal 3 maanden en maximaal 38 maanden. De totale WW uitkering duurt in maanden even lang als het arbeidsverleden in jaren tot aan het maximum van 38 maanden.

Er is tegenwoordig sprake van een basisuitkering en een verlengde uitkering. Bij de basis uitkering moet je in de laatste 36 weken voordat je werkloos werd minstens 26 weken gewerkt hebben. Voldoe je aan de wekeneis en heb je de laatste 5 kalenderjaren ten minste 4 kalenderjaren gewerkt en heb je in deze kalenderjaren voldoende gewerkt om ze mee te mogen laten tellen voor het arbeidsverleden, dan heb je recht op een verlengde uitkering.

WW berekenen 2024

De WW berekenen voor 2024? En benieuwd hoe lang je daar gebruik van kunt maken? Recent hebben er een aantal wijzigingen plaatsgevonden. De overheid heeft de maximale duur van de WW bijvoorbeeld behoorlijk teruggebracht. Met name voor jongeren, die nog maar minimaal 3 maanden recht hebben op een uitkering. Voor 56-plussers geldt er een maximum van 24 maanden, al wordt dat in 2024 weer verlengd naar 36 maanden.
Je kunt online de hoogte van de WW berekenen voor 2024 Aan de hand van het SV-loon dat je verdient of verdiende. Tot een maximum, op basis van het maximum dagloon. Tot dat bedrag ontvang je 70% van je laatst verdiende salaris. Boven dat bedrag geldt de 70% van het maximum dagloon.

WW in 2018: weer terug naar 38 maanden

De WW is de laatste jaren flink korter geworden. Om de kosten te drukken, toen veel mensen in de WW terecht kwamen. Inmiddels gaat het weer beter met de economie, waardoor er ook weer ruimte is om tijdens een langere periode een uitkering aan te bieden.
Het betekent in de praktijk dat het vanaf 2019 weer mogelijk wordt om maximaal 36 maanden gebruik te maken van een WW-uitkering. Allereerst zal de CAO voor rijksambtenaren worden aangepast. De kans is groot dat de WW-berekening voor 2023 er ook voor andere beroepsgroepen snel anders uit gaat zien.

Online WW berekenen voor 2024

Wij maken het je graag eenvoudig. Om de WW te berekenen voor 2024. Op basis van je SV-loon of het maximum dagloon, afhankelijk van wat je verdient. Je kunt op die manier de WW berekenen voor 2024. Zodat je alvast weet waar je op kunt rekenen als je jouw baan verliest. Of zodat je weet waar je de komende tijd mee moet gaan rekenen. Je kunt binnen een paar minuten de WW berekenen voor 2024, zodat je goed op de hoogte bent van hoe dit (mogelijk) zal uitpakken.

Nieuws over WW

Heb ik recht op een WW-uitkering?

Veel mensen vragen zich altijd af als ze wel eens recht hebben op een WW-uitkering. Wij zoeken het uit en vertellen je precies wat de eisen zijn om in aanmerking te komen voor een WW-uitkering.

» Lees het volledige bericht
Jongeren vragen minder WW-uitkeringen aan

Het gaat iets beter met de werkloosheid onder jongeren tot 27 jaar, deze lijkt wat af te nemen. Het afgelopen half jaar hebben zij beduidend minder WW-uitkeringen aangevraagd bij het UWV.

» Lees het volledige bericht
Nieuwe WW al na paar maanden gerepareerd

Afgelopen zomer zijn nieuwe regels in werking getreden met betrekking tot de WW, nieuwe regels die nu alweer op de schop gaan.

» Lees het volledige bericht
UWV positief over arbeidsmarkt en WW-uitkeringen

Het UWV, de uitkeringsinstantie in Nederland, verwacht dat 2015 een positief jaar zal worden. De organisatie ziet verbeteringen op de arbeidsmarkt, nu de economie weer aan begint te trekken

» Lees het volledige bericht
TNT Express neemt werknemers met een WW-uitkering illegaal in dienst

TNT Express zou ontslagen werknemers opnieuw inhuren, terwijl zij nog een WW-uitkering ontvangen. Dat stelt vakbond Abvakabo FNV.

» Lees het volledige bericht