Berekenen.nl
Beoordeel deze berekening
8.4 / 10 (5)

Rentevoet berekenen

Rente is een bedrag dat je betaalt of betaald krijgt als je geld leent of hebt uitgeleend. Iedereen krijgt wel eens met rente te maken. Om een bepaald rentepercentage in een berekening mee te nemen, heb je de rentevoet nodig. Berekenen.nl helpt jouw om de rentevoet te berekenen. Natuurlijk leggen we ook aan je uit hoe deze berekening in zijn werk gaat. lees meer

Vul hier het rentepercentage in dat je mee wilt nemen in een berekening.

Rentevoet berekenen

Rente is een bedrag dat je betaalt of betaald krijgt als je geld leent of hebt uitgeleend. Iedereen krijgt wel eens met rente te maken. Om een bepaald rentepercentage in een berekening mee te nemen, heb je de rentevoet nodig. Berekenen.nl helpt jouw om de rentevoet te berekenen. Natuurlijk leggen we ook aan je uit hoe deze berekening in zijn werk gaat.

Wat is een rentevoet?

De rentevoet is eigenlijk niets meer dan het rentepercentage. Wanneer er over rente gesproken wordt, dan wordt meestal het percentage teken (%) genoemd. Je moet bijvoorbeeld 5 % rente betalen voor het rood staan op je bankrekening. Om te berekenen wat 5% van jouw geleende bedrag is, dien je de rentevoet te berekenen. Je krijgt zo een getal waarmee je de verdere berekening kunt maken.

Hoe bereken je de rentevoet

De rentevoet wordt dus berekend aan de hand van het te betalen of ontvangen rentepercentage. Om een rentepercentage in een berekening mee te nemen, dien je het percentage eerst door 100 te delen. Het getal dat je nu krijgt kun je gebruiken bij je berekeningen. Zo kun je bijvoorbeeld de rentevoet gebruiken wanneer je wilt weten of een financieel product interessant is en de netto contante waarde berekenen. Vul rustig eens onze berekeningstool in als jij de rentevoet wilt bepalen.