Berekenen.nl
Beoordeel deze berekening
? / 10 (0)

kilonewton naar karaat omrekenen

Op de pagina kun je heel makkelijk het aantal kilonewton (kN) naar karaat (cd) of andersom omrekenen! Onze rekentool rekent binnen enkele seconden het correcte antwoord voor je uit. Het enige wat je hoeft te doen is het aantal kilonewton of karaat in het invoerveld in te vullen, te kiezen welke van de twee je om wilt rekenen, en op de knop ''bereken nu'' te klikken. Je zult verbaasd zijn over hoe snel je het juiste antwoord krijgt! Probeer het snel! lees meer

Vul in hoeveel kilonewton/karaat je naar karaat/kilonewton wilt omrekenen.

kilonewton (kN) naar karaat (cd) omrekenen en andersom

Wil je graag zelf proberen kilonewton naar karaat of andersom om te rekenen? Maar heb je geen idee hoe het moet? Wij leggen het je uit! 

Om het aantal karaat (cd) te krijgen moet je het volgende doen: Vermenigvuldig het aantal kilonewton (kN) met 509.858.

Als je het andersom wilt berekenen, namelijk het aantal karaat (cd) naar het aantal kilonewton (kN), dan moet je precies het omgekeerde doen. De formule gaat als volgt: Het aantal kilowneton = het aantal karaat ÷ 509.858.

Omdat 509.588 best een lastig getal is, raden wij je aan om gewoon altijd gebruik te maken van onze rekentool voor het omrekenen van kilonewton of karaat. Zo ben je er zeker van dat het antwoord atlijd correct is! 

1 kilonewton is gelijk aan 102 kilogram. Kilonewton wordt gebruikt voor bijvoorbeeld veiligheids-, bouw-, en klimapparatuur. 

Een karaat (afkorting cd) is een massa eenheid en wordt gebruikt om massa van edelstenen aan te duiden. 1 karaat is gelijk aan 0,2 gram.