Berekenen.nl
Beoordeel deze berekening
9.7 / 10 (27)

Inhoud zwembad berekenen

Wil je de inhoud berekenen van een bepaalde kubus of van een doos, of ben je bijvoorbeeld benieuwd naar de inhoud van je woning? Je kunt dit berekenen aan de hand van de formules die hiervoor bestaan, maar het is veel gemakkelijker om dit gewoon online te doen. Je krijgt zowel de inhoud in liters te zien als de inhoud per kubieke meter (m3). lees meer

Vul hier de hoogte in van het object waarvan je de inhoud wilt berekenen. In sommige gevallen kun je ook spreken van diepte. Als het bijvoorbeeld gaat om de inhoud van een zwembad. 

Inhoud zwembad berekenen

De inhoud van een zwembad berekenen kan voor diverse redenen goed van pas komen. Door de inhoud van een zwembad te berekenen kun je er achter komen wat de juiste dosering is van onderhoudsproducten of wat een geschikt filtersysteem is voor jouw zwembad. Ook om er achter te komen hoeveel water je nodig bent om jouw zwembad te vullen, is het handig om de inhoud van je zwembad te weten zodat hij niet gaat overstromen. Dit allemaal is simpel te achterhalen door de inhoud van jouw zwembad te berekenen.

Inhoud van zwembad berekenen

Met behulp van een aantal formules bereken je gemakkelijk de inhoud van je zwembad. Dit is wel afhankelijk van de vorm van je zwembad.

De inhoud berekenen van een rechthoekig zwembad
Het berekenen van een zwembad met een rechthoekige vorm is eigenlijk heel simpel. Om de inhoud in m3 van een rechthoekig zwembad te berekenen ben je de volgende formule nodig: lengte (in meters) x breedte (in meters) x diepte (in meters). Één kubieke meter komt overeen met 1000 liter aan water. De uitkomst die je krijgt is de inhoud van je zwembad.

De inhoud berekenen van een rond zwembad

Bij het berekenen van de inhoud van een rond zwembad gaat het iets lastiger dan bij de inhoud van een recht zwembad. Hierbij geldt de wiskundige formule: π x (radius in cm x radius in cm) x waterdiepte in cm. Wanneer je dit te lastig vindt kan je ook gebruik maken van een wat simpelere formule. De versimpelde formule gaat als volgt: lengte (in meters) x breedte (in meters) x diepte (in meters) x 0.78. Let wel op: de wiskundige formule is meer accuraat dan de versimpelde formule.

 

Inhoud zwembad berekenen

 

De inhoud berekenen van een ovaal zwembad

Een ovaal zwembad komt niet zo vaak voor in Nederland. Echter kan het van pas komen dat je voor een ovaal zwembad de inhoud moet berekenen. Voor het berekenen van de inhoud van een zwembad met een ovale vorm wordt deze formule gebruikt: lengte (in meters) × breedte (in meters) × gemiddelde diepte (in meters) × 0.89

Inhoud zwembad berekenen

Je hebt vast gemerkt dat het berekenen van de inhoud van een zwembad niet moeilijk hoeft te zijn. Maar vanwaar de moeite om het zelf te berekenen als je bij berekenen.nl met 1 druk op de knop ook de uitkomst hebt? Op deze manier kun je er voor zorgen om een beter inzicht te krijgen in de situatie. Daarnaast kun je het aantal kubieke meters (m³) van verschillende ruimtes, zwembaden of voorwerpen berekenen.

Nieuws over Inhoud zwembad

De 5 mooiste zwembaden van de wereld

Er zijn veel prachtige zwembaden verspreid over de hele wereld die zorgen voor een unieke zwemervaring. Van infinity pools met adembenemende uitzichten tot historische zwembaden met veel karakter, hier zijn enkele van de mooiste zwembaden van de wereld:

ยป Lees het volledige bericht