Berekenen.nl
Beoordeel deze berekening
9.1 / 10 (14)

Ounce naar gram

Ken je dat? Je wil iets lekkers maken en eindelijk vindt je het recept dat je zoekt. Je wilt snel aan de slag. Alleen dan zie je dat het gewicht van je ingrediënten niet in grammen maar in ounces en pounds staan. Wat is dat? Je bent niet de enige die moeite heeft met al die verschillende eenheden én die het lastig vinden ze om te rekenen. Bakken is een precies werkje, dus je hoeveelheid moet wel kloppen. Gelukkig is het omrekenen is eenvoudiger dan je denkt! lees meer

Vul in hoeveel inch je naar centimeter wilt omrekenen of hoeveel je van centimeter naar inch wilt omrekenen.

Ounce naar gram

Ounces en grammen berekenen

Ken je dat? Je wil iets lekkers maken en eindelijk vindt je het recept dat je zoekt. Je wilt snel aan de slag. Alleen dan zie je dat het gewicht van je ingrediënten niet in grammen maar in ounces en pounds staan. Wat is dat? Je bent niet de enige die moeite heeft met al die verschillende eenheden én die het lastig vinden ze om te rekenen. Bakken is een precies werkje, dus je hoeveelheid moet wel kloppen. Gelukkig is het omrekenen is eenvoudiger dan je denkt!

Verschillende stelsels


De verschillende rekenwijzen zijn al in de oudheid ontstaan. Voor de handel was het ook toen al nodig om te weten en te meten. Want hoe kon je anders de prijs goed afspreken en calculeren? Het gevolg is dat deze verschillende manieren van meten terug te vinden zijn in de recepten van nu. Dit zijn ounces (oz.) en grammen (gr.). In onder andere de Verenigde Staten wordt het imperiale stelsel gebruikt, met daarin ounces en pounds. In Europa en Nederland gebruiken we het metrieke stelsel met grammen en decimalen. Best wel lastig dat er verschillende meetsystemen zijn, maar niet onoverkomelijk voor jou als thuiskok.

Het omrekenen is goed te doen. Het eerste waar je tegenaan loopt zijn waarschijnlijk de onduidelijke afkortingen in Amerikaanse en Engelse recepten. We kijken daarom eerst naar de meest voorkomende:
 • Oz. is een ounce
 • lb. is een pound
 • fl. oz. is een fluid ounce

Ounce naar gram omrekenen

Om de verschillen te berekenen geven we je een handig overzicht
 • Een ounce is 28,35 gram, 1 kilogram (kg) is gelijk aan 35,27396195 ounces (oz) 1 pound (lb.) is 0,4536 kilogram
 • Bij vloeistoffen is 1 fl. oz 29,6 ml in Amerika en 28,40 ml in Engeland
Hiermee kan je zelf een goede calculatie maken. Je kunt ook via onze site gemakkelijk ounces naar grammen omrekenen. Recepten omrekenen was nog nooit zo eenvoudig.

Handige weetjes

 • Vroeger kenden we in Nederland ook een pond dat was 500 gram. Om verwarring te voorkomen met de pound wordt dat niet meer gebruikt. Maar wel handig om hier bij oude recepten op te letten.
 • Een kilogram is ongeveer gelijk aan 2,2 pound.
 • De afkorting lb komt van het Latijnse woord voor pond: libra
 • Soms kom je ook pinten tegen in recepten. Een Engelse pint is 600 ml of 20 fl oz., een Amerikaanse pint is 500 ml of 16 fl oz.
 • Een andere vloeibare maat is een Cup: 1 cup = 250 milliliter
 • Edelmetalen worden echter gemeten in het troy ounce, die vermenigvuldig je met 31,1 om het gewicht in grammen om te rekenen.

Wil je andere eenheden berekenen? Kijk dan op de eenheden pagina voor informatie en berekeningen.

Je kunt nu gelijk aan de slag met je nieuwe recepten. Het omrekenen is zo gedaan, appeltje - eitje toch. Het is zoveel eenvoudiger als je misschien dacht. Veel plezier met bakken en koken!