Berekenen.nl
Beoordeel deze berekening
9 / 10 (58)

Kilometer vergoeding berekenen

Wil jij weten hoeveel kilometervergoeding je krijgt? Doe dat dan hier. Ook voor de kilometervergoeding die je van de belasting aftrekt kan je met deze rekentool berekenen. Of je nu in loondienst bent of eigen ondernemer. Je kilometers zijn geld waard. Bij sommige bedrijven krijg je een vergoeding om van je huis naar je werk te kunnen gaan en als ondernemer kan je dit bedrag van de belasting aftrekken. Hierdoor wordt het belastbare bedrag minder groot. lees meer

Vul hier het aantal gereden kilometers in die je hebt gereden gedurende de tijdsperiode die je wilt controleren. 
Vul hier in hoeveel euro je per kilometer vergoed krijgt van je werkgever. Als je deze tool wilt gebruiken voor het bedrag dat je van de belastingvrij kan aftrekken dan vul je 0,23 in. 

Kilometer vergoeding 2024 berekenen

Je werkgever kan een wettelijk bepaald bedrag per gereden kilometer van de belasting aftrekken. Dit belastingvrije bedrag is €0,23. Dat is 23 cent per kilometer.  Als je meer krijgt van je baas ben je een ontzettende geluksvogel, dan investeert hij echt in jouw reistijd. Nu denk je misschien wat is 23 cent per kilometer veel! Dit valt echter reuze mee. Niet alleen de brandstofkosten, maar ook het onderhoud van je auto moet hieruit bekostigd kunnen worden. Als je een wat oudere auto hebt kunnen deze kosten flink oplopen. De kilometervergoeding kan je ook alleen krijgen als je een eigen auto hebt. Dus heb je een lease auto van de zaak? Dan kun je niet gebruik maken van een kilometervergoeding. 

kilometer-vergoeding-berekenen

1 Kilometer vergoeding woon werk verkeer

Als je langere tijd in de auto moet zitten voor je werk rijdt je behoorlijk wat kilometers per jaar. Dit kan flink in de papieren lopen. Daarom kan je van je werkgever een kilometervergoeding verwachten. Je kan niet verwachten dat je werkgever je een kilometer vergoeding geeft voor je privé gebruik. Meestal wordt er ook een vast bedrag per maand afgesproken. Bereken daarom hier of het vaste bedrag meer of minder is dan je baas van de belasting kan aftrekken.

Kilometer vergoeding afspraken

Als ondernemer kan je 23 cent per zakelijk gereden kilometer aftrekken van de belastingdienst. Houd daarom een goede administratie van je afspraken en adressen bij. Op die manier kan je via een routeplanner berekenen hoeveel kilometer je in een jaar hebt gereden. Dit geldt niet alleen voor het rijden van je huis naar kantoor, maar ook van je huis naar afspraken.

Nieuws over Kilometer vergoeding 2024

Kilometervergoeding voor wandelen naar het werk

Om in aanmerking te komen voor een kilometervergoeding voor het wandelen naar het werk, moet je allereerst een werknemer zijn in Nederland.

» Lees het volledige bericht
Elektrische fiets helpt flink te besparen op kilometervergoeding

De elektrische fiets helpt flink te besparen op de kilometervergoeding voor werknemers. Dat blijkt uit een proef van zorginstelling Carintreggeland.

» Lees het volledige bericht