Berekenen.nl
Beoordeel deze berekening
9.1 / 10 (671)

Vierkante meter berekenen

Wil je het aantal vierkante meter berekenen, bijvoorbeeld omdat je een vloer wilt gaan leggen? Maak gebruik van onze handige tool. Het is in het geval van onder andere laminaat op de vloer verstandig om rekening te houden met wat snijverlies, dat op kan lopen tot 10%. lees meer

Andere bezoekers berekenden ook:

Vierkante meter berekenen

Lengte X breedte = VIERKANTE METER

Je kunt het aantal vierkante meter berekenen door uit te gaan van de lengte en de breedte van een bepaalde kamer, een stuk land of een ander gebied. Een voetbalveld heeft bijvoorbeeld vaak een lengte van 100 meter, bij een breedte van 50 meter. Dit betekent 100 x 50 = 5.000 vierkante meter. Dit zijn natuurlijk mooie ronde getallen, een kamer van 6,54 meter bij 3,45 meter laat zich minder gemakkelijk berekenen. Je kunt dan het aantal vierkante meter berekenen door gebruik te maken van onze handige tool hier op Berekenen.nl.

vierkante-meter-bereken

Meerdere kamers berekenen

Wil je meerdere kamers berekenen? Dan is het verstandig om per kamer het aantal vierkante meter te berekenen en het totaal uiteindelijk op te tellen. Reken op per kamer het eventuele snijverlies uit wanneer je een vloer gaat leggen, zodat je voldoende materiaal tot je beschikking hebt en je daarmee niet in de problemen komt. Je kunt eenvoudig online het aantal vierkante meter berekenen en er daarmee voor zorgen dat je inzicht krijgt in de situatie. Daarnaast kun je het aantal vierkante meter van verschillende woningen of stukken land berekenen, om die met elkaar te vergelijken en op basis daarvan een keuze te maken.

Nieuws over Vierkante meter

Huisprijzen per vierkante meter

Als je opzoek bent naar een nieuw huis, is een van de belangrijkste dingen om naar te kijken de prijs per vierkante meter. Dit is de prijs die je betaalt voor elke vierkante meter van de woning. In deze blog zullen we enkele factoren bespreken die van invloed zijn op de huisprijzen per vierkante meter en hoe je deze kunt gebruiken om beter geïnformeerde beslissingen te nemen bij het kopen van een huis.

» Lees het volledige bericht
Bewoners Gentbrugge vervangen 77 vierkante meter stoep door mooie beplanting

Inwoners van Gentbrugge hebben genoeg van de stoep voor hun deur, ze willen graag meer groen. Ze hebben daarom besloten om zelf de handen uit te mouwen te steken, al is het met toestemming van het gemeentebestuur.

» Lees het volledige bericht
Filmhuis in Arnhem wordt 300 vierkante meter groter

Het filmhuis in Arnhem zou oorspronkelijk zo’n 2.300 vierkante meter groot worden. Naar nu blijkt zal dat waarschijnlijk 2.600 vierkante meter worden, waarmee er een stuk meer ruimte beschikbaar komt.

» Lees het volledige bericht