Berekenen.nl
Beoordeel deze berekening
9.9 / 10 (321)

Kilogram naar milligram omrekenen

Welkom bij onze rekentool! Wij zijn blij dat we jou kunnen helpen om het aantal kilogram (kg) naar milligram (mg) om te rekenen, of juist andersom! Het enige wat je hoeft te doen is het aantal in het invoerveld in te vullen en in het menu in te stellen wat je precies wilt berekenen. Druk vervolgens op de knop ''bereken nu'' en het antwoord wordt vliegensvlug voor je berekend! lees meer

Vul in hoeveel kilogram/milligram je naar milligram/kilogram wilt omrekenen.

Kilogram (kg) naar milligram (mg) omrekenen en andersom

Die rekentool is wel heel slim! Maar hoe gaat de berekening nou eigenlijk? Toch best handig om te weten als je de tool niet bij de hand hebt!

Om kilogram (kg) naar milligram (mg) om te rekenen moet je het aantal kilogram vermenigvuldigen met 1.000.000. Het getal wat je daar uit krijgt is het aantal milligram (mg)

En nu de andere kant op! Als je milligram (mg) naar kilogram (kg) om wilt rekenen dan moet je omgekeerde van de formule hierboven doen. Deel het aantal milligram (mg) door 1.000.000, en je hebt het aantal kilogram (kg)! Makkelijk he! 

 

Eén kilogram is gelijk aan 1000 gram. Sinds 1889 is kilogram gedefinieerd als massa van een object. Het wordt sinds die dag volop gebruikt om gewichten aan te duiden! Denk aan je eigen gewicht op een weegschaal, het gewicht van etenswaren en fitness gewichten.

Eén milligram (mg) is hetzelfde als 0,001 gram. Milligram wordt gebruikt het gewicht van lichtwegende objecten aan te geven, zoals het gewicht van medicijnen.