Berekenen.nl
Beoordeel deze berekening
9.3 / 10 (54)

cl naar cm3 omrekenen

Hier kun je cl naar cm³ omrekenen en cm³ naar cl. Vul de waarde in het lege tekstvak en kies in het menu naast het tekstvak of je cl of cm³ wilt omrekenen. Als je een waarde hebt ingevoerd, druk dan op de knop eronder, en onze rekentool zal het dan voor je omrekenen naar cl of cm³ lees meer

Vul in hoeveel cl/cm³ je naar cm³/cl wilt omrekenen.

centiliter naar kubieke centimeter omrekenen en andersom

Wil je weten hoe je nou zelf centiliter (cl) naar kubieke centimeter (cm³) omrekent? De formule werkt zo. Het aantal centiliter vermenigvuldigen met 10 en dan heb je het in kubieke centimeter.

Of wil je weten hoe je zelf kubieke centimeter naar centiliter omrekent? Dan moet je het aantal kubieke centimeter delen door 10 om het in centiliter te krijgen.

Een centiliter (cl) is een inhoudsmaat en is één honderdste van een liter. Centiliter (cl) wordt veel gebruikt op verpakkingen van drinken, zoals frisdrankblikjes waar meestal 33 cl oftewel 0,33 liter op staat.


Een kubieke centimeter (cm³) is een inhoudsmaat en ook wel afgekort als CC. heeft in de zelfde inhoud van een kubus van 1 centimeter lang, 1 centimeter breed, 1 centimeter hoog. CC wordt gebruikt om de cilinderinhoud van een verbrandingsmoter aan te geven. CC wordt ook gebruikt in de geneeskunde om bijvoorbeeld aan te geven hoeveel bloed er moet worden afgenomen of hoeveel vloeibare medicijn moet worden toegediend.