Berekenen.nl
Beoordeel deze berekening
8.5 / 10 (26)

dl naar mm3 omrekenen

Met deze rekentool kun je gemakkelijk dl naar mm³ of mm³ naar dl omrekenen. Vul in de lege tekstvak het aantal dl/mm³ dat je wilt omrekenen en dat kun je kiezen in het menu naast tekstvak. Als je dat eenmaal gedaan hebt druk je op de knop onder de tekst vak en dan gaat de reken tool het voor je omrekenen. lees meer

Vul in hoeveel dl/mm³ je naar mm³/dl wilt omrekenen.

deciliter naar kubieke millimeter en andersom

Heb je geen idee hoe je zelf deciliter (dl) naar kubieke millimeter (mm³) omrekent? De formule werkt zoals volgt. Het aantal deciliter x 100.000 = aantal kubieke millimeter.

Of wil je kubieke millimeter naar deciliter omrekenen? Deze formule werkt zo. Het aantal kubieke millimeter ÷ 100.000 = aantal deciliter.

Een deciliter (dl) is een volume-eenheid en een deciliter is één tiende van een liter. Om je een beeld te geven hoeveel dit nu ongeveer is, kun je denken een espresso kopje met koffie er in, dat is dan ongeveer 1 deciliter.


Een kubieke millimeter (mm³) is een inhoudsmaat en je kan het vergelijken met een kubus van 1 millimeter lang, 1 millimeter breed en 1 millimeter hoog.