Berekenen.nl
Beoordeel deze berekening
9.4 / 10 (27)

Afstand onweer berekenen

Hoe ver is het onweer bij je vandaan? We kennen allemaal het tellen vanaf de flits tot aan de donder. Vul hier het aantal seconden tussen de flits en de donder in en onze reken tool gaat de afstand voor je berekenen. lees meer

Vul hier het aantal seconden in wat je geteld hebt tussen de bliksem en de donder.

Afstand onweer berekenen

Hoe bereken je nu daadwerkelijk de afstand van het onweer? Het aantal seconden tussen de flits en de donder moet je vermenigvuldigen met 333,33 meter en het antwoord is dan het aantal meters dat het onweer bij je vandaan is.Als je al 3 seconden hebt geteld, dan is dat ongeveer een kilometer van je vandaan. Onweer is een bui met gespaarde elektrische ontladingen. De ontladingen die zie je al een lichtflits (bliksem) die wordt gevolgd door een donder.

Nieuws over Afstand onweer

Afstand onweer berekenen

Wil jij weten hoever de onweer bij je vandaan is of hoe dichtbij hij is? Bereken het met onze online tool.

» Lees het volledige bericht
De afstand van het onweer

Onweer is een natuurverschijnsel dat af en toe plaats vindt. Met de zomer op komst kun je meer van deze onweersbuien verwachten. Onweer is namelijk een weersverschijnsel dat warmte nodig heeft. Het is een verschijnsel dat relatief weinig schade aanricht, maar toch zijn veel mensen bang voor de onweersbuien.

» Lees het volledige bericht
Noodweer aan het Gardameer: heftig onweer op de camping

Aan het Italiaanse Gardameer is het niet zelden noodweer, iets waar onder andere veel vakantievierders uit Nederland last van hebben. Ze reizen af naar Italië, om daar aan het bekende en populaire meer te genieten van het mooie weer. Soms valt dat letterlijk en figuurlijk in het water, door de flinke regenbuien die er kunnen vallen.

» Lees het volledige bericht