Berekenen.nl
Beoordeel deze berekening
9 / 10 (348)

Mijl naar kilometer berekenen

Andere bezoekers berekenden ook:

Mijl naar kilometer berekenen

Vroeger kende Nederland de lengtemaat Hollandse mijl. Zo was er ook een Engelse mijl, Franse mijl etc. Sinds de invoering van het metrieke stelsel gebruiken wij kilometers maar Angelsaksische landen kennen nog steeds de lengtemaat mijl.

Kilometer naar mijl omzetten? Dat kan op deze pagina.

Mijl aantal kilometer

Wanneer je gaat hardlopen of op vakantie gaat naar de Verenigde Staten, merk je al gauw dat de meeste afstanden in mijl worden weergegeven. Is dat gek? Nee, in de Verenigde Staten gebruiken ze mijl om een afstand aan te geven in plaats van kilometers of meters zoals we hier gewend zijn. Toch is het wel fijn dat je weet hoeveel meter of kilometer je daad werkelijk moet hardlopen of rijden voordat je op je bestemming bent. Helemaal omdat je voorbereidingen hiervan afhankelijk zijn. Wij zien je denken “Hoeveel is één mijl?”. Een mijl is qua afstand 1.609344 kilometer. Meestal wordt dit dan ook weergeven als 1.6.

Mijl naar kilometer

Wanneer je een afstand in mijlen ziet kan je dit eigenlijk heel eenvoudig berekenen. Je hoeft deze afstand eigenlijk alleen maar te vermenigvuldigen met 1,6 om ongeveer het aantal kilometers te weten. Toch is er een nog makkelijkere manier. Bij Berekenen.nl hebben we namelijk een tool ontwikkeld waar jij heel erg eenvoudig de afstand in kilometers kan berekenen. Het enige wat jij in hoeft te vullen is het aantal mijl. Wanneer jij dit ingevuld hebt weet jij binnen enkele seconden hoeveel kilometer het is. Zo weet jij altijd zonder stress de afstand die jij moet afleggen.

Verschillende soorten mijlen

De mijl die we hier gebruiken wordt nog steeds op de dag van vandaag gebruikt. Dit is dan ook de Angelsaksische versie. Ja, er zijn nog veel meer verschillende soorten versies. Dit komt omdat vroeger veel meer landen mijlen gebruiken. Ook Nederland maakte hier gebruik van, de Hollandse mijl. Ook Frankrijk  had zijn eigen versie van de mijl. Dit waren niet de enige landen die ook de mijl gebruikte. Sinds de invoering van het metrieke stelsel gebruiken we hier de lengte maten die we allemaal kennen, meters en kilometers.

Nieuws over Mijl naar kilometer

Het verschil tussen het metrisch en imperiaal stelsel.

Tot de late 18e eeuw gebruikte ieder land nog zijn eigen maatvoering. Napoleon vond dat hier een einde aan moest komen en besloot hierom het metrische stelsel, afgeleid van 1 meter, in te voeren in alle veroverde landen.

» Lees het volledige bericht
Eerste bemande ruimtemissie SpaceX succesvol geland

De ruimtemissie van SpaceX was een succes. Hoge snelheden, hoge temperaturen en een veilige splashdown-landing. Lees hier meer over deze ruimtemissie.

» Lees het volledige bericht