Berekenen.nl
Beoordeel deze berekening
8.8 / 10 (171)

Kilogram naar gram omrekenen

Op de pagina kun je met behulp van onze rekentool gemakkelijk het aantal kilogram (kg) of gram (g) omrekenen. Het enige wat je hoeft te doen is het aantal gram of kilogram in te vullen in het invoerveld, in te stellen wat je wilt berekenen en op de knop te drukken! Onze rekentool is heel betrouwbaar en zal vliegensvlug het juiste antwoord voor je berekenen. lees meer

Vul in hoeveel kilogram/gram je naar gram/kilogram wilt omrekenen.

Kilogram (kg) naar gram (g) omrekenen en andersom

Hoe berekent onze rekentool dit nu eigenlijk? Wij leggen het je uit. Zo kun je het misschien de volgende keer wel zelf proberen! 

Om kilogram (kg) naar gram (g) te omrekenen moet je het aantal kilogram vermenigvuldigen met 1.000 en het resultaat is het aantal gram (g). Om het aantal kilogram te krijgen, doe je precies het omgekeerde! Deel het aantal gram (g) door 1.000 en je hebt het aantal kilogram (kg).

 
 
Eén gram is gelijk aan 0,001 kilogram. Het woord gram komt van het Latijnse woord gramma. Gram is de meest gebruikte eenheid voor voedingsetiketten, bijvoorbeeld om aan te geven hoeveel gram eiwit er in een product zit.

Eén kilogram is hetzelfde als 1.000 gram. Sinds 1889 is kilogram gedefinieerd als massa van een object. Het wordt sinds de dag van vandaag voor ontzettend veel dingen gebruikt. Denkbijvoorbeeld aan je eigen gewicht op een een weegschaal, het gewicht van etenswaren (pak suiker) en fitness gewichten.