Berekenen.nl
Beoordeel deze berekening
8 / 10 (2)

Maximale huurprijs berekenen (huurwoningen)

Wil je de maximale huurprijs berekenen voor huurwoningen? Je kunt de Huurprijscheck gebruiken voor zelfstandige woonruimte, zodat je op voorhand een goed idee krijgt van wat je kunt verwachten. lees meer

Maximale huurprijs berekenen (huurwoningen)

Wil je de maximale huurprijs berekenen voor huurwoningen? Willen jullie graag een huurwoning betrekken en ben je benieuwd naar de maximale prijs per maand daarvoor? Je kunt de Huurprijscheck gebruiken voor zelfstandige woonruimte, zodat je op voorhand een goed idee krijgt van wat je kunt verwachten. Houd er rekening mee dat de puntentelling voor zelfstandige huurwoningen per 1 oktober 2015 is gewijzigd. Aan de hand daarvan kun je online de maximale huurprijs berekenen, zodat je zelf na kunt gaan waar je kunt gaan wonen en wat dat je maandelijks zal kosten.

Maximale huurprijs berekenen (huurwoningen)

Maximale huur voor huurwoningen

De nieuwe huurprijscheck vanaf 1 oktober 2015 geldt voor huurcontracten die ingaan vanaf 1 oktober 2015, eerdere contracten kun je beoordelen op basis van de oude huurprijscheck. Je kunt wat dat betreft de maximale huurprijs berekenen voor huurwoningen van voor en na dat moment, op basis van de puntentelling die daarop van toepassing is. Wil je de maximale huurprijs berekenen van een onzelfstandige woonruimte? Houd er rekening mee dat je daarvoor gebruik dient te maken van een andere berekening.

Puntentelling en huurprijs berekenen

Het is nog altijd de puntentelling die van belang is voor de maximale huurprijs van een huurwoning, deze kun je aan de hand daarvan berekenen. Er zijn bij de overheid verschillende formulieren beschikbaar, geldig tot 1 oktober 2015 en een nieuwe versie geldig vanaf dat moment. Aan de hand van die formulieren voor de puntentelling hebben we een handige online berekening opgesteld. Jij kunt de maximale huurprijs berekenen door in te voeren om welke woning het gaat en wat je daarvan weet. Aan de hand daarvan ben jij direct op de hoogte van de maximale huurprijs voor een huurwoning en kun je bijvoorbeeld nagaan of je op dit moment niet teveel betaalt voor waar je nu zit.

Nieuws over Maximale huurprijs (huurwoningen)

Is het verstandig om een huis te huren?

Door de grote vraag naar woningen zien veel mensen een stijging ontstaan. Een hogere huur kan dan ook gevolgen hebben voor je huurtoeslag. Jij vraagt je nu vast af wat je nu moet doen. Dat lees je hier.

» Lees het volledige bericht
Huis huren of kopen: wat is verstandig?

Je hebt vast wel gehoord dat de woningmarkt op dit moment in de brand staat. De prijzen zijn op dit moment zo hoog dat veel mensen ervoor kiezen om tijdelijk in een huur huis te gaan wonen, maar is dat wel slim? Dat lees je hier

» Lees het volledige bericht
Maximale huur op basis van terugverdienen bouwkosten

De maximale huur loopt tegenwoordig gemakkelijk hoog op, vooral binnen de vrije sector.

» Lees het volledige bericht