Berekenen.nl
Beoordeel deze berekening
9.4 / 10 (259)

Snelheid berekenen

Wil je de snelheid berekenen waarmee je hebt gelopen, of ben je benieuwd naar de gemiddelde snelheid naar je vakantiebestemming? Je kunt de snelheid zelf berekenen door uit te gaan van de afstand en de tijd. Met name de tijd maakt het lastig, omdat er in een uur 60 minuten gaan, terwijl we de afstand in honderden meters, kilometers en andere eenheden berekenen. lees meer

Hoeveel tijd is er nodig geweest voor de afgelegde afstand?

Snelheid berekenen

Afstand en tijd

Je kunt de snelheid berekenen door uit te gaan van de afstand en de tijd. Dit heeft te maken met het feit dat je de gemiddelde snelheid over een bepaalde afstand kunt berekenen, door na te gaan hoe lang je er over gedaan hebt. Heb je bijvoorbeeld precies een uur gelopen en een afstand van 5 kilometer afgelegd? Dan kun je berekenen dan je 5 kilometer per uur hebt gelopen. Dit is een eenvoudige som, je kunt de snelheid berekenen met meer ingewikkelde getallen door onze online tool te gebruiken.
 

Online snelheid berekenen

Je kunt hierboven online de snelheid berekenen door uit te gaan van een bepaalde afstand en de tijd die je erover hebt gedaan. Ben je bijvoorbeeld in 13 uur van Utrecht naar Rome gereden? Dan kun je op basis van de afstand in kilometers nagaan hoe hard je hebt kunnen rijden, inclusief de pauzes die je hebt genomen. Je kunt dan de snelheid berekenen om bijvoorbeeld na te gaan hoe lang je over een reis naar een andere grote stad in Europa zal doen, door uit te gaan van een vergelijkbaar gemiddelde.

Nieuws over Snelheid

Hoe bereken je eigenlijk de lichtsnelheid?

De lichtsnelheid is een fundamenteel concept in de natuurkunde dat de maximale snelheid aangeeft waarmee informatie of energie door de ruimte kan reizen. Het exact berekenen van de lichtsnelheid is cruciaal voor het begrijpen van de eigenschappen van het universum. Natuurkundigen zijn echter nog steeds bezig om de lichtsnelheid te verklaren en te meten op verschillende manieren.

» Lees het volledige bericht
Kan je aan een flitspaal ontkomen?

We hebben er allemaal een hekel aan. We hebben er dan ook allemaal wel eens een gemist waardoor we toch nog een hoge boete kregen op de deurmat. Maar hoe werken flitspalen precies? Dat lees je hier.

» Lees het volledige bericht
Ferrari-F1 hekelt gebrek aan snelheid ten opzichte van concurrentie

Het Formule 1-team van Ferrari leek aan het begin van het seizoen een goede kans te maken op de titel. Het ontbreekt nu echter aan snelheid, waardoor het niet lukt om concurrent Mercedes bij te houden.

» Lees het volledige bericht