Berekenen.nl
Beoordeel deze berekening
9 / 10 (4)

Invoerrechten berekenen

Invoerrechten berekenen? Een belangrijke berekening, waarmee je voorkomt dat je voor verrassingen komt te staan. Als je producten of goederen bestelt vanuit een ander deel van de wereld. Let op: wil je de invoerrechten berekenen? Dit is informatie voor particulieren, die kopen bij bedragen en organisaties. Als organisatie kun je voor de invoer te maken krijgen met andere regelingen en percentages. Klik onderaan op de mappen bij de betreffende afdelingen en zoek de juiste goedecode op en klik daarop en druk daarna op volgende! lees meer

Invoerrrechten berekenen

Of je belasting moet betalen voor de invoer hangt af van wat je koopt. Bovendien is er sprake van invoerrechten, net als een paar andere belastingen:

 • Invoerrechten en andere heffingen
  De invoerrechten berekenen? Houd er daarnaast rekening mee dat je soms een landbouwheffing of een antidumpheffing moet betalen. De belastingen hangen af van het type product dat je koopt en wilt invoeren.
 • Omzetbelasting (btw)
  Bestel je producten vanuit de Verenigde Staten, China of een ander land buiten de Europese Unie? De kans bestaat dat je daar nog 21% of 9% btw over moet betalen. Of 0%, afhankelijk van wat je bestelt.
 • Accijnzen
  Over bepaalde producten moet je naast de invoerrechten ook accijns betalen. Je kunt dan denken aan whisky of wijn, die je vanuit landen buiten de Europese Unie naar Nederland wilt laten komen.
Invoerrechten berekenen

Wanneer invoerrechten betalen?

Of je invoerrechten moet betalen hangt af van wat je bestelt en waar je dat doet. Gaat het om producten van buiten de Europese Unie? Dan is er in een aantal gevallen sprake van kosten om het te kunnen invoeren. Je kunt dan denken aan:

 • Koptelefoons en microfoons (0 - 2%)
 • Speelgoed (0 tot 4,7%)
 • CD’s en DVD’s (0 tot 4,7%)
 • Koffers en weekendtassen (0 tot 3,7%)
 • Schoenen (3,5 tot 17%)
 • Sieraden en juwelen (0 tot 4%)
 • Kleding (0 tot 12%)
 • Auto- en motoronderdelen (3 tot 4,5%)
 • Horloges (4,5%)

Voor alle genoemde producten geldt bovendien dat je 21% btw moet betalen, over producten die je koopt buiten de Europese Unie en naar Nederland wilt invoeren. Het zijn kosten die de Belastingdienst berekent, in samenwerking met de douane. Houd er rekening mee dat je de kosten aan de deur moet betalen, als de pakketbezorger het aflevert. In andere gevallen kun je de kosten al voldoen tijdens de bestelling. Daarmee voorkom je dat je voor verrassingen komt te staan als het pakket bij je wordt afgeleverd.

Online invoerrechten berekenen

Benieuwd hoeveel invoerrechten je moet berekenen, voor producten die je online bestelt? Het is belangrijk dat het gaat om producten van buiten de Europese Unie. Je betaalt in dat geval mogelijk invoerrechten, afhankelijk van het type product dat je bestelt.

Vervolgens geldt er een percentage, aan de hand van de specifieke aankopen die je doet. Wij helpen je op die manier te berekenen wat de extra kosten zijn. Bestaande uit de invoerrechten en de btw, net als eventuele extra heffingen. Zodat je niet voor verrassingen komt te staan. En je bijvoorbeeld kunt berekenen of het niet goedkoper is om de producten toch in Nederland of binnen de rest van de EU te kopen. Zodat je daarover geen invoerrechten hoeft te betalen, waarvan je de kosten online eenvoudig kunt berekenen.

Nieuws over Invoerrrechten

Nieuwe regels invoerrechten VK

Na de Brexit heeft de regering nieuwe regels ingevoerd met betrekking tot invoerrechten voor goederen die vanuit het Verenigd Koninkrijk (VK) naar Nederland worden verzonden.

» Lees het volledige bericht
Invoerrechten, wat moet ik betalen?

Sinds het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie heeft verlaten en de overgangsperiode voor de Brexit is afgelopen is afgelopen, zijn er veel veranderingen opgetreden in de handelsbetrekkingen tussen Engeland en andere Eu-landen. Een van de belangrijkste aspecten waar bedrijven en particulieren rekening mee moeten houden, zijn de invoerrechten. In deze blog bespreken we alles wat betreft de invoerrechten.

» Lees het volledige bericht
Invoerrechten in diverse landen

Invoerrechten en belastingen spelen een cruciale rol in de internationale handel. Ze worden geheven door regeringen om binnenlandse industrieën te beschermen, de import te reguleren en inkomsten te generen. Het begrijpen van hoe deze kosten werken kan echter complex en overweldigend zijn voor zowel particulieren als bedrijven die goederen importeren. In deze blog bieden we een uitgebreide gids om je te helpen invoerrechten en belastingen te begrijpen, hun doel en hoe ze worden berekend.

» Lees het volledige bericht
Hoe zit het met invoerkosten?

Sinds 1 juli 2021 zijn er een heleboel regels veranderd rondom pakketjes uit China, maar ook uit andere landen. Daarom vragen steeds meer mensen zich af hoe het nou precies zit met de invoerkosten en of het echt zo goedkoop is als het lijkt. Dat lees je hier.

» Lees het volledige bericht
Zijn spullen van de Chinese markt wel zo goedkoop?

Iedereen besteld wel eens een 'koopje' bij AliExpress, Alibaba of DH Gate. Maar zijn deze dealtjes wel zo goed als ze lijken? Wij leggen het uit!

» Lees het volledige bericht
Online shoppen uit China

Je hoort het steeds vaker. Mensen die shoppen in China, maar dan online. Hoe zit het met de verbogen kosten waar we mee te maken krijgen?

» Lees het volledige bericht
Shoppen in het buitenland

Shoppen in het buitenland: waar moet je op letten en wat komt er financieel bij kijken? Bekijk onze blog!

» Lees het volledige bericht