Berekenen.nl
Beoordeel deze berekening
10 / 10 (1)

Zwanger berekenen

Vul de datum van de eerste dag van de laatste menstruatie in (dag-maand-jaar).
Er kan sprake zijn van een onregelmatige cyclus, vul in dat geval de gemiddelde lengte van de laatste drie cycli in.

Nieuws over Zwanger

Tips voor tijdens je zwangerschap in de zomer

Ja! De dagen worden weer langer en de tempraturen beginnen ook weer te stijgen. Dat betekent dat de zomer er weer aankomt. Normaal is dat dan ook het moment wanneer je op zoek gaat naar verkoeling aan het zwembad of bij het strand, maar hoe doe je dat tijdens je zwangerschap? Dat vragen veel vrouwen zich af tijdens hun zwangerschap. Wij zoeken het uit en geven je een altijd tips hoe jij je zwangerschap kan overleven tijdens de zomer.

» Lees het volledige bericht
Zwangerschap tijdens deze kou

Niemand had het waarschijnlijk gedacht dat we nog zulke tempraturen zouden krijgen en helemaal niet de hoeveelheid sneeuw die de afgelopen dagen is gevallen. Iedere zwangere vrouw wil natuurlijk deze winter doorkomen zonder enige problemen. Wij gaan je precies vertellen hoe jij deze tijd door kan komen zonder problemen. Iedereen weet het wel dat je extra goed moet oppassen wanneer het vriest en je zwanger bent.

» Lees het volledige bericht
Bevallingsdatum en zwangerschap: meer informatie geeft rust

Het berekenen van de bevallingsdatum, inzicht in het aantal weken dat vrouwen zwanger zijn en andere belangrijke informatie: het geeft rust en meer vertrouwen. Belangrijk, omdat vrouwen zich daarmee kunnen concentreren op een goede zwangerschap zonder te veel twijfel en afleiding.

» Lees het volledige bericht
Slecht eten verhoogt risico op te vroeg geboren kindje

Je kunt zelf je zwangerschap berekenen, maar er bovendien voor zorgen dat je de kans op een gezond kindje zo groot mogelijk kunt maken. Uit onderzoek van Australische wetenschappers van de Universiteit van Adelaide blijkt bijvoorbeeld dat het slecht eten voor de zwangerschap kan bijdragen aan het risico op vroeggeboorte. Zij onderzochten het eetpatroon door middel van vraaggesprekken en vergeleken dit vervolgens met het wel en wee rond de geboorte van de kinderen.

» Lees het volledige bericht