Berekenen.nl
Beoordeel deze berekening
8.8 / 10 (45)

Verkoopprijs berekenen

Ben jij startende ondernemer? Of twijfel jij aan jouw, jaren geleden vastgestelde, verkoopprijs? Bereken dan jouw ‘juiste’ verkoopprijs. Om je op weg te helpen, heeft Berekenen.nl een berekeningstool toegevoegd. Natuurlijk leggen we de berekeningsformule ook aan je uit. lees meer

Geef hier het bedrag aan dat je betaald hebt voor de inkoop van jouw product. 
Wil je een berekening exclusief BTW maken dan kies je de optie 0% BTW. 
Wil je een berekening inclusief BTW maken? Kies dan één van de andere tarieven. Bekijk altijd eerst welk tarief bij jouw productgroep past. 
Geef hier in percentage aan hoeveel procent winst je wilt of moet maken om je verkoopprijs goed te kunnen bepalen. 
Andere bezoekers berekenden ook:

Verkoopprijs berekenen

Wat is de verkoopprijs?

Als ondernemer koop je producten in tegen de inkoopprijs. Deze inkoopprijs kan inclusief of exclusief btw zijn. De ingekochte producten wil je verkopen en natuurlijk wil jij daarbij winst maken. Beslis dan welke winstmarge je moet aanhouden om jouw kosten te dekken. Aan de hand van je inkoopprijs en je winstmarge kun je jouw verkoopprijs berekenen.

Waarom je verkoopprijs berekenen?

Als je producten of diensten verkoopt, dan wil je daar natuurlijk geld mee verdienen. Bij het verkopen van jouw producten of diensten maak je kosten. Denk bijvoorbeeld aan personeelskosten, de huur van je bedrijfspand en andere onkosten. Deze onkosten moet je meenemen in je berekening zodat je zelf winst kunt maken

Hoe bereken je de verkoopprijs

Om jouw verkoopprijs te berekenen, heb je een aantal gegevens nodig. Zo moet je de inkoopprijs van je producten weten en dien je jouw winstmarge te berekenen. In je winstmarge houd je rekening met de onkosten die je maakt. Daarnaast moet je bepalen of je de verkoopprijs inclusief of exclusief btw wilt berekenen. Bereken je een verkoopprijs inclusief btw? Neem dan voor zowel de inkoop- als de verkoopprijs een inclusief btw prijs.

Voorbeeld:

We gaan uit van een berekening inclusief btw. We rekenen het hoge btw tarief van 21% .
Je hebt een lading spijkerbroeken ingekocht voor €500,- inclusief btw. Om kostendekkend te zijn moet je rekening houden met een winstmarge van 15% . Om de verkoopprijs inclusief btw te berekenen ziet de formule er als volgt uit:

inkoopprijs x winstmarge x btw percentage,  €500,- x 15% x 21%
oftewel
€ 500 x 1,15 x 1,21 = € 695,75

Nieuws over Verkoopprijs

Verkoopprijs berekenen

Je bent een online winkel aan het opzetten en je hebt besloten welke producten je wilt verkopen. Tegen welke prijs ben je van plan deze producten in jouw online winkel aan te bieden? Natuurlijk wil je geen geld verliezen. Het zou zelfs geweldig zijn als je er iets aan over zal houden! Daarom moet bij het bepalen van de verkoopprijs van producten met een aantal zaken rekening worden gehouden. Zo moet er btw afgedragen worden, moet er een "gezonde winstmarge" zijn en moeten ook alle onkosten vergoed worden.

» Lees het volledige bericht
Verkooprijs te laag: gemeente vergeet een Tivoli-pand mee te rekenen

De verkoopprijs berekenen zou niet moeilijk moeten zijn, maar leidt soms tot lastige uitdagingen. De verkoopprijs van de Oudegracht 245 werd verkeerd berekend, door een van de panden van het voormalige Tivoli op die plaats over het hoofd te zien.

» Lees het volledige bericht