Berekenen.nl
Beoordeel deze berekening
9.1 / 10 (28)

Financial lease

Je bent (startende) ondernemer en kunt niet meer zonder een degelijke auto. Dan wil je natuurlijk maat wat graag een auto aanschaffen. Maar wat als je daar de financiële middelen niet direct voor hebt? Financial lease is dan een optie. Berekenen.nl is je graag van dienst door samen met jou uit te rekenen wat financial lease nu eigenlijk kost. lees meer

Geef het leasebedrag aan door de aanschafwaarde van je auto te nemen en daar de eventuele eigen aanbetaling vanaf te halen. 
De slottermijn is het bedrag dat nog open blijft staan aan het einde van de looptijd. Tijdens de looptijd betaalt u alleen rente over dit bedrag en geen aflossing.

Aan het einde van het contract betaalt u dus deze slottermijn samen met uw laatste maandtermijn. De hoogte van de slottermijn moet wel in verhouding staan met de economische restwaarde na afloop van het leasecontract.
Geef hier het rente percentage aan wat de aanbieder van financial lease in rekening zal brengen. 

Financial lease

Wat is financial lease?

Financial lease betekent dat je een auto (of andere vervoersmiddel) least van een kredietverstrekker. In principe neem je dus een lening bij de kredietverstrekker en betaal je bijvoorbeeld maandelijks een bedrag af. Houd er altijd rekening mee dat je rente betaalt als je geld leent. Financial lease heeft voor ondernemers veel voordelen. De auto wordt direct economische eigendom van jou. Toch heeft het geen invloed op de liquiditeit van je bedrijf. De bank of andere kredietverstrekkers nemen de kosten voor financial lease dus niet mee in hun berekeningen. Daarnaast kun je meteen genieten van een prima auto waarmee je naar je klanten kunt.

Financial lease berekenen

Om te berekenen hoeveel financial lease je precies gaat kosten heb je een aantal gegevens nodig. Misschien heb je al een auto of een bedrijfswagen op het oog? Zorg er dan voor dat je weet wat deze kost. Je moet het kredietbedrag weten om de kosten te berekenen. Daarnaast moet je aangeven of het om een nieuwe auto, nieuwe motor of ander bedrijfsvoertuig gaat. Natuurlijk mag deze ook gebruikt zijn, dit geef je dan ook aan. Vervolgens kies je de looptijd van de financial lease en misschien een slottermijn. De slottermijn betekent dat je dit bedrag aan het einde ineens aflost. Stel er blijft nog €1000 euro aan het einde over, dan kan je er voor kiezen om deze in één maand af te lossen. Een slottermijn kan de looptijd soms verkorten en hiermee ook automatische de kosten. Vul deze gegevens in via de tool van Berekenen.nl en jouw maandelijkse financial lease bedrag wordt meteen berekend.

Nieuws over Financial lease

Financial lease: waarom deze leasevorm voor jou gunstig kan zijn

Wanneer het tijd is voor een andere auto, kun je ervoor kiezen om een auto te gaan leasen. Leasen wordt onder ondernemers steeds vaker gezien als een aantrekkelijke optie om rond te kunnen rijden in een representatieve wagen. Vooral financial lease biedt veel voordelen. Waarom financial lease ook voor jou een gunstige optie kan zijn, vertellen we je hieronder.

» Lees het volledige bericht
De voor en nadelen van financial lease

Financial lease is een bekende optie voor de zakelijke rijders onder ons. Aan het eind van het leasecontract ben je eigenaar van de auto. Maar is het eigenlijk wel voordeliger dan operational lease of zelf de auto kopen? Dat hangt maar net af van de omstandigheden. Ook heb je nog de keuze of je de auto privé of zakelijk wilt gaan leasen. Dit speelt natuurlijk ook mee.

» Lees het volledige bericht
Financial lease populair bij ZZP’ers

Steeds meer startende ondernemers en ZZP’ers kiezen voor financial lease. Waar in 2018 nog 150.000 leaseauto’s rondreden, zijn er dat op dit moment meer dan één miljoen. Kijken of financial lease de uitkomst voor jou is? Gebruik onze rekentool!

» Lees het volledige bericht
Athlon Car Lease overgenomen door Daimler

Athlon Car Lease zal worden overgenomen door Daimler. Het bedrijf wil de leasemaatschappij integreren met het eigen Daimler Fleet Management en zal het geheel verder laten gaan als Athlon. De kans is groot dat er voor de klanten weinig tot niets zal veranderen.

» Lees het volledige bericht
Porsche maakt private lease met vrienden mogelijk

Porsche komt met een unieke methode om samen een sportwagen te kunnen rijden. Het merk maakt het mogelijk om samen met één, twee of drie vrienden een jong gebruikte Porsche te leasen.

» Lees het volledige bericht
Mini komt met een abonnement voor maandelijkse betalingen

Mini lanceert AbonneMINI, een abonnement op basis waarvan kopers van een mini hier maandelijks een scherp bedrag voor betalen. De abonnee betaalt op die manier voor het gebruik van de auto, niet voor het bezit.

» Lees het volledige bericht