Berekenen.nl
Beoordeel deze berekening
9 / 10 (3)

UWV uitkering berekenen

Een uitkering van het UWV krijg je meestal als je werkeloos bent. Ben jij momenteel nog in dienst bij een werkgever, maar denk je dat je contract niet verlengd wordt? Of weet je al zeker dat je dienstverband beëindigd wordt? Dan kan het prettig zijn om alvast de hoogte van je UWV uitkering te weten. Berekenen.nl helpt je hier graag bij. lees meer

UWV uitkering berekenen

Je denkt dat je binnenkort een UWV uitkering moet aanvragen. Vervelend nieuws, je raakt immers je baan en daarmee ook je inkomsten kwijt. Gelukkig heeft het UWV voorzieningen voor mensen die werkeloos raken. Nu is het natuurlijk wel fijn om te weten waar je straks aan toe bent. Het UWV berekent de hoogte van je uitkering aan de hand van een aantal factoren. Ze houden bijvoorbeeld rekening met de totale arbeidsverleden. Heb je een volledig jaar gewerkt of maar een paar maanden? Ook dien je jouw huidige SV-loon te weten. Het SV-loon is het salaris waarover de sociale verzekeringen betaald worden. Je vindt dit bedrag op je loonstrook. Wil je ook jouw dagloon of de duur van je WW uitkering berekenen, bekijk deze dan ook eens. 

Zelf je UWV uitkering berekenen

Om je verwachtte UWV uitkering te berekenen, dien je een jaaropgave en salarisstroken bij de hand te hebben. In de bereken tool vul je in of je een volledig jaar in dienst bent geweest. Het gaat hier om het dienstverband waaruit je werkloos wordt. Het maakt niet of of je slechts parttime aan het werk bent geweest. Mocht je enkele maanden gewerkt hebben, dan kun je ‘nee’ antwoorden en vervolgens de begin en einddatum van je dienstverband invullen. Om je UWV uitkering te berekenen, moet je nu alleen nog je SV-loon invullen. Dit vind je op je loonstrookjes. Het gaat om het salaris waarover de premies voor de sociale verzekeringen betaald worden. Dit bedrag is inclusief vakantiegeld en een eventuele eindejaarsuitkering of dertiende maand. Staat jouw SV-loon niet op je loonstrook? Dan kun je het brutosalaris invullen. Houd er dan wel rekening mee dat je daadwerkelijke uitkering lager of hoger kan uitvallen. Vul nu onze tool in en we berekenen eenvoudig jouw verwachte UWV uitkering.