Berekenen.nl
Beoordeel deze berekening
7.3 / 10 (279)

l naar mm3 omrekenen

Bij deze reken tool kun je l naar mm³ omrekenen en mm³ naar l. Vul de waarde in het lege tekstvak. Kies vervolgens in het menu naast het tekstvak of je l of mm³ wilt omrekenen. Als je een waarde hebt ingevoerd, druk dan je op de knop. Onze rekentool zal het dan binnen enkele seconden voor je uitrekenen! lees meer

Vul in hoeveel l/mm³ je naar mm³/l wilt omrekenen.

Liter naar kubieke millimeter en andersom

Hier kun je lezen hoe je zelf liter (l) naar kubieke millimeter (mm³) omrekent. De formule gaat als volgt: Vermenigvuldig het aantal liter met 1.000.000, en dan heb je het omgerekend in mm³.

Wil je kubieke millimeter omrekenen naar liter? Dat kan! De formule is bijna hetzelfde als hierboven, maar dan andersom! Hier moet je het aantal mm³ delen door 1.000.000 om het in liters te krijgen.

Heb je geen idee wat een milliliter is? Een kubieke millimeter is een inhoudsmaat en je kan het vergelijken met een kubus van 1 millimeter lang, 1 millimeter breed en 1 millimeter hoog.

Een liter (L) is een inhoudsmaat en dat wordt dagelijks veel gebruikt, bijvoorbeeld om volume aan te geven van een vloeistof of gas. Om een idee te krijgen hoeveel dit nu is, kun je denken aan een liter fles frisdrank of een pak dubbel fris.