Berekenen.nl
Beoordeel deze berekening
9.3 / 10 (69)

dm3 naar cl omrekenen

Bij deze rekentool kun je heel gemakkelijk dm³ naar cl en andersom omrekenen! Vul eerst in het lege tekstvak het aantal dm³/cl dat je wilt omrekenen in. Kies vervolgens in het menu rechts van het tekstvak wat je wilt omrekenen. Druk daarna op de knop onder het tekstvak en de reken tool zal het vlug voor je omrekenen! lees meer

Vul in hoeveel dm³/cl je naar cl/dm³ wilt omrekenen.

Kubieke decimeter naar centiliter omrekenen en andersom

Heb je geen idee hoe je kubieke decimeter (dm³) naar centiliter (cl) omrekent? De formule werkt als volgt. Het aantal kubieke decimeter vermenigvuldig je met 100 en dan krijg je het aantal centiliter.

Wil je toch centiliter naar kubieke decimeter omrekenen? Dat kan! De formule hiervan is het omgekeerde van hierboven. Het aantal centiliter moet je nu delen door 100 om het aantal kubieke decimeter te krijgen. 

Een centiliter (cl) is een inhoudsmaat en is één honderdste van een liter. Centiliter (cl) wordt veel gebruikt op verpakkingen van drinken, zoals frisdrankblikjes. Hier staat meestal 33 cl, oftewel 0,33 liter, op.


Een deciliter (dl) is een volume-eenheid en een deciliter is één tiende van één liter. Om een beeld te krijgen hoeveel dit nu ongeveer is, kun je denken aan een espresso kopje met koffie. Een gevuld espresso kopje is ongeveer 1 deciliter.