Berekenen.nl
Beoordeel deze berekening
9 / 10 (1)

Omrekenen karaat naar nanogram

Op deze pagina kun je heel gemakkelijk en snel het aantal karaat (cd) of nanogram (ng) omrekenen. Je hoeft er bijna niks voor te doen! Het enige wat je hoeft te doen is het gewenste aantal karaat of nanogram in te vullen in het invoerveld. Vervolgens in te stellen wat je wilt berekenen en op de knop ''bereken nu''te drukken. lees meer

Vul in hoeveel karaat/nanogram je naar nanogram/karaat wilt omrekenen.

Omrekenen karaat naar nanogram en andersom

Vraag jij je af hoe je dit zelf moet omrekenen? Het zit namelijk als volgt: Het aantal karaat (cd) vermenigvuldigd met 200.000.000 is het aantal nanogram (ng). Met zo veel nullen kun je snel de fout in gaan, wees slim en gebruik onze rekentool voor het juiste antwoord!

Of wil je nanogram (ng) naar karaat (cd) omrekenen? Dan gaat het om deze manier: Het aantal nanogram delen door 200.000.000 is het aantal karaat.

Een karaat (afkorting cd) is een massa eenheid. Karaat wordt gebruikt bij edelstenen, zoals agaat om de massa aan te tonen. 1 karaat is gelijk aan 0,2 gram.

  

Eén nanogram is gelijk aan 0,000000001 gram. Nanogram wordt gebruikt in wetenschappelijke onderzoeken naar eiwitten en peptiden. Ook wordt nanogram gebruikt om speeksel en bloed te wegen, dit is omdat de concentratie heel erg laag is en er anders veel te veel nullen achter de komma's staan.