Berekenen.nl
Beoordeel deze berekening
9.5 / 10 (136)

l naar cm3 omrekenen

Hier kun je l naar cm³ omrekenen en cm³ naar l. Vul de waarde in het lege tekstvak in en kies in het menu naast de tekstvak of je l of cm³ wilt omrekenen. Als je een waarde hebt ingevoerd, dan kun je op de knop eronder drukken. Nu zal onze rekentool het vliegensvlug voor je uitrekenen! lees meer

Vul in hoeveel l/cm³ je naar cm³/l wilt omrekenen.

Liter naar kubieke centimeter en andersom

Hier wordt beschreven hoe je zelf liter (l) naar kubieke centimeter (cm³) omrekent. De formule gaat zoals volgt: Vermenigvuldig het aantal liter met 1000 en jer krijgt het aantal kubieke centimeter.

Als je kubieke centimeters naar liters wilt omrekenen, dan moet je het omgekeerde doen van de formule hierboven. Namelijk, het aantal kubieke centimeter delen door 1000. Als je dat gedaan hebt, heb je het aantal in liters uitgerekend! 

Een liter (L) is een inhoudsmaat die dagelijks veel gebruikt wordt, bijvoorbeeld om volume aan te geven van een vloeistof of gas. Om een idee te krijgen hoeveel dit nu eigenlijk is, kun je denken aan een liter fles water.


Een kubieke centimeter (cm³) is een inhoudsmaat, die ook wel afgekort wordt als CC (afkorting in het Engels). Één cm³ staat gelijk aan de inhoud van een kubus van 1 centimeter lang, 1 centimeter breed, 1 centimeter hoog. CC/ml wordt gebruikt in de geneeskunde om bijvoorbeeld aan te geven hoeveel bloed er moet worden afgenomen.