Berekenen.nl
Beoordeel deze berekening
9.2 / 10 (163)

dm3 naar ml omrekenen

Hier kun je heel makkelijk dm³ naar cl en andersom omrekenen! Vul eerst in het lege tekstvak het aantal dm³/cl in dat je wilt omrekenen. Kies daarna wat je wilt omrekenen in het menu rechts van het tekstvak. Klik vervolgens op de knop onder het tekstvak en onze rekentool rekent in een handomdraai precies om wat jij wilt! Hoe handig is dit! lees meer

Vul in hoeveel dm³/ml je naar ml/dm³ wilt omrekenen.

Kubieke decimeter naar milliliter omrekenen en andersom

Wij leggen je hier uit hoe je zelf kubieke decimeter (dm³) naar milliliter (ml) omrekent. De formule werkt als volgt: Het aantal kubieke decimeters x 1000 = het aantal milliliters. 

Om millimeter naar kubieke centimeter om te rekenen kun je dezelfde formule als hierboven gebruiken. Maar.. dan andersom! De formule gaat als volgt: Het aantal millimeter ÷ 1000 = het aantal kubieke decimeter.

Een deciliter (dl) is een volume-eenheid en een deciliter is één tiende van een liter. Om een beeld te krijgen bij de hoeveelheid van een deciliter, kun je bijvoorbeeld denken aan een espresso kopje met koffie. Een gevuld espresso kopje is ongeveer 1 deciliter.


Een milliliter (ml) is een inhoudsmaat en één ml is éénduizendste van een liter. Milliliter (ml) is gelijk aan cm³ en dat wordt vaak gebruikt om cilinderinhouden van verbrandingsmotoren aan te duiden. Het wordt vaak afgekort als CC (cc is de afkorting in het Engels). ML (cc) wordt ook gebruikt in de geneeskunde om bijvoorbeeld aan te geven hoeveel bloed er moet worden afgenomen.