Berekenen.nl
Beoordeel deze berekening
9.1 / 10 (15)

Maanden naar dagen

Op deze pagina helpt onze rekentool je bij het omrekenen van het gewenste aantal maand of dagen. Het enige wat je hoeft te doen is het aantal in te vullen in het invoerveld, in te stellen welk van de twee je wilt berekenen en op de knop ''bereken nu'' te drukken! Even wachten... En de rekentool heeft het antwoord al voor je berekend! lees meer

Vul in hoeveel inch je naar centimeter wilt omrekenen of hoeveel je van centimeter naar inch wilt omrekenen.

Maanden naar dagen

We willen allemaal wel eens weten hoeveel dagen het nog ongeveer duurt tot het bijvoorbeeld je verjaardag is. Het kan dan ook heel erg lastig zijn om dit te berekenen. We weten namelijk allemaal wel dat niet elke maand evenveel dagen heeft, maar welke maand heeft nou precies 30 dagen en welke maanden 31 dagen. Daar hoef jij je bij onze rekentool dan ook geen zorgen meer over te maken. Het is dan ook nog nooit zo eenvoudig geweest om van maanden naar dagen om te rekenen. Onze rekentool werkt dan ook heel erg eenvoudig Je hoeft namelijk alleen maar het aantal maanden in te vullen en de rest doen wij. Binnen enkele seconden weet jij dan ook hoeveel dagen het nog duurt tot bijvoorbeeld je verjaardag. Vanaf dat moment kan je dan ook beginnen met het aftellen tot je verjaardag of festival waar je niet meer op kan wachten.

Maanden naar dagen

Maanden naar dagen omrekenen

Onze tool kun je natuurlijk ook voor andere dingen gebruiken dan om uit te rekenen hoeveel dagen het nog duurt tot je jarig bent. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat jij graag wil weten over hoeveel dagen je twintig jaar getrouwd bent of over hoeveel dagen je op vakantie gaat. Veel mensen denken namelijk dat een maand 30 of 31 dagen heeft. Februari is daar natuurlijk een uitzondering van. Februari heeft namelijk 28 of 29 dagen in de maand. April, juni, september en november tellen allemaal 30 dagen en alle andere maanden tellen 31 dagen in de maand. Let wel op. Wanneer we spreken van een schrikkeljaar heeft de maand februari 29 dagen. Je kan een schrikkeljaar dan ook heel erg eenvoudig herkennen. Dat doe je namelijk als volgt. Als het jaartal deelbaar is door 4 is het een schrikkeljaar. We kunnen dan ook zeggen dat er om de vier jaar een schrikkel jaar is.

Maanden naar dagen berekenen Excel

We weten allemaal wel dat Excel een heel erg handig programma is. We hebben Excel dan ook allemaal wel eens gebruikt om dingen uit te rekenen. We weten ook allemaal dat er schrikkeljaren en gewone jaren zijn, waarin het schrikkeljaar 366 dagen telt en het “gewone” jaar 365 dagen heeft zoals we gewoon zijn. Wil je bijvoorbeeld je leeftijd in dagen berekenen of uren of seconden dan is dat lastig zelf te berekenen, maar ook daarvoor heb we een berekentools ontwikkeld.

Om een aantal maanden om te rekenen naar dagen zijn er online verschillende modules die je kan gebruiken die het je gemakkelijk maken maar je kan er ook voor kiezen om het uit je hoofd te berekenen. Toch blijkt dit niet altijd zo makkelijk te zijn dan je dacht. Je moet namelijk vooral goed weten hoeveel dagen er in een bepaalde maand zitten. Je gaat dan al snel uit van 30 of 31, maar veel mensen weten niet dat, dat klopt. Je zit dan waarschijnlijk ook raar te kijken dat er eigenlijk gemiddeld 30.4375 dagen in een maand zitten. Let op, in onze tools wordt ook rekening gehouden met het schrikkeljaar, zodat je altijd de juiste gegevens hebt!

Dagen naar maanden berekenen

Naast het omrekenen van maanden naar dagen is het bij onze rekentool ook mogelijk om van dagen naar maanden om te rekenen. Wij zien je denken, waarom heb ik dit nodig? Hierboven hebben wij het voorbeeld gegeven om er achter te komen hoeveel dagen het nog duurt tot bijvoorbeeld je verjaardag. Het zal je dan ook verbazen hoe vaak je iets van maanden naar dagen moet rekenen, maar ook van dagen naar maanden. Je leest heel erg vaak in het nieuws dat het een bepaald aantal dagen geleden is dat er iets gevierd werd of plaatsvond. Ook kan je onze rekentool gebruiken om uit te rekenen hoe oud je pasgeboren baby is. Er komt namelijk altijd een moment dat je overgaat van dagen naar maanden of andersom. Het is namelijk ook een leuk weetje om de leeftijd van je baby, kind, familie en ook huisdieren te weten.