Berekenen.nl
Beoordeel deze berekening
? / 10 (0)

Behangrollen berekenen

Bereken via onderstaande knop het aantal behangrollen voor aan de wanden. lees meer

Behangrollen met patroon berekenen

Patroonbehang berekenen

Het kan zijn dat je een leuk behangdesign hebt gevonden. Online maar ook in de doe-het-zelf of schilderswinkel vind je veel behangdesigns met prachtige afbeeldingen die gezamenlijk een patroon vormen. Bij het gebruik van patroonbehang, is van belang dat je extra behang koopt. Door het verspringen van het patroon of de afbeelding op het behang dat jij hebt uitgezocht, is er bij elke baan die je aanbrengt aan de muur overtollig behang aanwezig. Doe je dit niet, dan sluit het patroon niet op elkaar aan of kom je stukjes tekort. Met de behangrol berekening, bereken jij precies hoeveel patroonbehangrollen jij moet gaan bestellen of halen bij de doe-het-zelf zaak.

Oppervlakte berekenen

Allereerst is het van belang dat je weet hoeveel oppervlakte de muur heeft die jij wilt gaan behangen. Met de lengte van de muur maar ook de hoogte van vloer tot plafond, bereken je snel het aantal vierkante meters. Deze informatie heb je nodig voor elk behang, óók zonder patroon.

Patroonbehang berekenen

Wanneer jij een patroonbehang hebt uitgezocht voor bijvoorbeeld woonkamer, slaapkamer of eethoek, zoek dan naar de productinformatie van de rollen behang. Hierop staat vermeld hoeveel het patroon verspringt. Hoe groter de afbeelding op het behang, hoe groter de lengte tussen de twee patronen. Dit heb je nodig om het totale aantal rollen patroonbehang te berekenen. Op het moment dat het patroon zich niet herhaalt en je het behang daarmee gewoon op elke gewenste hoogte kunt plakken, hoef je je hier niet druk om te maken.

Patroonbehang aanbrengen

Nadat je hebt berekend hoeveel rollen behang je nodig hebt, kun je van start met het aanbrengen van het behang. Na het eventuele voorbehandelen van de muur maak je met een waterpas een loodrechte verticale lijn aan de muur. Doe dit op het punt waar je wilt beginnen. De eerste baan is het makkelijkste. Bij de tweede daaropvolgende baan patroonbehang, match je het patroon van deze baan met de eerste die al op de muur is aangebracht. Zo ga je door totdat je het einde van de muur of het gedeelte dat je wilt behangen, hebt bereikt. Door het vooraf berekenen van het aantal rollen patroon behang dat je nodig hebt, weet je zeker dat je niet te weinig, maar ook niet te veel behang in huis haalt. En op het moment dat jij klaar bent met behangen en toe bent aan het volgende project, bereken je hier hoeveel tegels je nodig hebt voor de backsplash van je keuken, of wanden in toilet. 

Nieuws over Behangrollen met patroon

Je muur omtoveren tot iets moois

Muren zijn een belangrijk element in elk interieurontwerp. Ze zijn niet alleen een functioneel onderdeel van een structuur van het gebouw, maar kunnen ook de sfeer en uitstraling van een ruimte beïnvloeden. In dit blog artikel zullen we enkele ideeën bespreken over hoe muren kunnen worden gebruikt om de esthetiek van een interieur te verbeteren.

ยป Lees het volledige bericht