Berekenen.nl
Beoordeel deze berekening
9.4 / 10 (182)

Newton naar kg omrekenen

Op deze pagina helpt onze rekentool je bij het omrekenen van het gewenste aantal ewton (N) of juist kilogram (kg). Wat je moet doen is het volgende: Vul het aantal in het invoerveld in, stel in wat je wilt berekenen, en klik dan op de knop ''bereken nu''! Even wachten.. En de rekentool berekent het antwoord voor je! lees meer

Vul in hoeveel kilonewton/kilogram je naar kilogram/kilonewton wilt omrekenen.

Newton naar kg

Newton naar kilogram

Newton naar kilogram omrekenen of andersom? Belangrijke eenheden voor kracht zijn Newton (N) en kilogram-force (kgf). Met onze calculator bereken je eenvoudig het aantal kilogrammen op basis van het aantal Newton, en andersom. Vlot, nauwkeurig en zonder dat je zelf de berekening hoeft te maken, zodat je precies weet waar het om gaat.

Wat is een Newton?
Benieuwd hoeveel Newton het is als het gaat om 500 kilogram-force? Of precies andersom? Het is belangrijk dat je goed weet waar (N) voor staat. Newton is een eenheid voor kracht. Een gebruikelijke eenheid bij bijvoorbeeld het klimmen en heffen. Het is in die gevallen belangrijk om te spreken in termen van kracht, in plaats van bijvoorbeeld gewicht.

Tip: benieuwd naar het verschil tussen Newton en Kilonewton? Het tweede is niets meer dan de aanduiding dat het gaat om duizendtallen. Een Kilonewton staat gelijk aan 1.000 Newton. Hier kun je Kilonewton omrekenen naar kg.

Belangrijk bij de berekening van kracht is de verhouding tussen massa en gewicht. Het gewicht van iets, staat gelijk aan de massa, maal de valversnelling hier op aarde. Naarmate iets sneller valt (of zwaarder is) zal ook het gewicht toenemen.

 

Newton naar kg

Stel dat je een gewicht aan touwen hangt, dan volgt de kracht uit het gewicht, vermenigvuldigd met de zwaartekracht die daaraan trekt. Besluit je dit te ondersteunen of er juist extra aan te trekken? Aan de hand daarvan varieert de kracht waarvan sprake is. Die je uitdrukt in (Kilo)newton.

 

Naar kilogram (kg) of naar Kilogram-force (kgf)

Wil je omrekenen van Newton naar kilogram? Waarschijnlijk bedoel je een berekening van Newton (kracht) naar kilogram-force. Het gaat om de kilogramkracht, die geldt als een oude eenheid daarvoor. We spreken ook wel van kilopond, waarmee er sprake is van drie termen die eigenlijk hetzelfde betekenen.

De kilogram is eigenlijk een eenheid van de massa, terwijl een kilogramforce rekening houdt met de kracht. Op basis van de valversnelling, die net als bij Newton van toepassing os. Wil je dus een berekening maken tussen de oude en de nieuwe eenheid voor kracht, of andersom? Het gaat dan om N naar kgf of andersom. Een berekening van (Kilo)newton naar kilogram-force of kilogramkracht. En natuurlijk ook andersom, zodat je in de beide gevallen eenvoudig kunt berekenen om hoeveel het precies gaat.

Omrekenen: Newton naar kilogram en kilogram naar Newton

Houd er rekening mee dat de kilogramforce, kilogramkracht of kilogrampond verouderd is geraakt. Dat komt door de invoering van het SI-stelsel. Sindsdien maakt Newton daar onderdeel vanuit, waardoor we niet meer rekenen met de oude eenheid. In plaats daarvan maken we gebruik van Newton.

Het is belangrijk om de ene naar de andere eenheid om te rekenen. Alleen op die manier weet je goed om welke kracht het gaat, bijvoorbeeld als je nog de oude eenheid gebruikt. Wij maken het je online graag makkelijk, met berekeningen tussen kilogram en Newton, op basis van de beide eenheden voor kracht.