Berekenen.nl
Beoordeel deze berekening
8.6 / 10 (31)

21% BTW berekenen

In Nederland kennen we verschillende heffingen van de overheid. De belastingdienst regelt al deze heffingen. Je dient bijvoorbeeld inkomensbelasting te betalen, maar ook btw. lees meer

Andere bezoekers berekenden ook:

21% BTW berekenen

De letters in de afkorting btw staan voor belasting over de toegevoegde waarde. De btw is een vorm van indirecte belasting. De btw is namelijk al bij de prijs van een product of dienst inbegrepen. Onze overheid heft btw over de verkoop van producten en diensten. Er zijn twee tarieven; het lage btw tarief (minimaal 6%) en het hoge btw tarief (21%). Het hoge btw tarief van 21% geldt voor alle artikelen en diensten die niet tot voedingsmiddelen, boeken, geneesmiddelen, agrarische producten, kunst en gas en olie voor de tuinbouw behoren. Sommige andere diensten hebben vrijstelling van btw. Je kunt dan denken aan begrafenisondernemers, onderwijs, kinderopvang, gezondheidszorg en jeugd- en jongerenwerk. Wil jij de btw berekenen? Dan bekijk je hier de berekening voor 6% btw. Je hebt het btw percentage bijvoorbeeld nodig wanneer je jouw inkoopprijs, je winstmarge en je verkoopprijs wilt berekenen. Zeker niet overbodig dus om te weten hoe je 21% btw moet berekenen. 

21% btw berekenen

Je bent ondernemer en wilt berekenen hoeveel btw je moet betalen over jouw dienst of product. Of je bent consument en bent benieuwd hoeveel btw je nu eigenlijk betaald hebt voor een dienst of product. Berekenen.nl heeft een handige tool voor het berekenen van 21% btw over een bepaald bedrag. Vink aan of jouw bedrag inclusief of exclusief de 21% btw is en klik op de knop ‘berekenen’. Nu verschijnt het btw bedrag op jouw beeldscherm.

Voorbeeld 21% btw berekenen

Stel je koopt een telefoon van €100 exclusief btw. Dan kan je de btw berekenen door bedrag exclusief maal 1,21 te doen. In dit geval moet je €121 betalen. Het btw bedrag is €121 - €100 = €21,-.