Berekenen.nl
Beoordeel deze berekening
9.5 / 10 (2)

dal naar mm3 omrekenen

Met deze rekentool kun je gemakkelijk dal naar mm³ of mm³ naar dal omrekenen. Vul in het lege tekstvak het aantal dal/mm³ dat je wilt omrekenen in. Kies daarna wat je wilt omrekenen, dal of mm³, in het menu naast het tekstvak. Als je dat eenmaal gedaan hebt druk je op de knop onder het tekstvak en dan rekent onze rekentool in een handomdraai uit wat het antwoord is! lees meer

Vul in hoeveel dal/mm³ je naar mm³/dal wilt omrekenen.

Decaliter naar kubieke millimeter en andersom

Ben je benieuwd hoe je zelf decaliter (dal) naar kubieke millimeter (mm³) omrekent? Om het aantal kubieke millimeter uit te rekenen, vermenigvuldig je het aantal decaliter met 10.000.000.

Wil je ook weten hoe je kubieke millimeter naar decaliter omrekent? De formule is het omgekeerde van hierboven. Hier deel je het aantal kubieke millimeter door 10.000.000 om het aantal decaliter te krijgen.

Heb je geen idee wat een decaliter is? Wij leggen het je graag uit! Eén decaliter (dal) is een inhoudsmaat en deca staat voor 10. Een decaliter is dus 10 liter. Om hier een beeld bij te krijgen, kun je denken aan een emmer. In een emmer pas 1 decaliter.

Een kubieke millimeter is een inhoudsmaat en je kan het vergelijken met een kubus van 1 millimeter lang, 1 millimeter breed en 1 millimeter hoog.