Berekenen.nl
Beoordeel deze berekening
9.5 / 10 (4)

Toeslagen berekenen

Wil je meerdere toeslagen berekenen, of ben je benieuwd naar de verschillende toeslagen waar je via de Belastingdienst aanspraak op kunt maken? Afhankelijk van je inkomen en gezinssituatie kun je gebruik maken van verschillende toeslagen, waarmee de overheid je tegemoet komt in de kosten. lees meer

Toeslagen berekenen

Huurtoeslag en kindgebonden budget

Je kunt bijvoorbeeld toeslagen berekenen om na te gaan hoeveel toeslag je ontvangt voor de huur die je betaalt. Is je inkomen laag en betaal je aan de andere kant veel huur? Dan kun je rekenen op een tegemoetkoming, die de Belastingdienst netjes iedere maand aan je uit zal keren. Daarnaast kun je in een aantal gevallen gebruik maken van een kindgebonden budget. Je kunt op het eerste tabblad heel eenvoudig je toeslagen berekenen en er daarmee voor zorgen dat je op de hoogte bent van de tegemoetkoming(en) waar je op kunt rekenen.


Kinderopvangtoeslag en zorgtoeslag

Daarnaast kun je toeslagen berekenen met betrekking tot de kinderopvang en de zorgkosten. Dit zijn twee belangrijke posten binnen het huishoudboekje, waar we allemaal rekening mee dienen te houden. Kun je de kosten voor de kinderopvang zelf niet (goed) betalen? Wellicht heb je recht op een tegemoetkoming en kun je er daarmee voor zorgen dat je aan het eind van de maand rond kunt komen. Je kunt daarnaast toeslagen berekenen met het oog op de zorg, aangezien je zelfs bij een behoorlijk inkomen nog de mogelijkheid hebt om een tegemoetkoming voor deze kosten te ontvangen.

Nieuws over Toeslagen

Toeslagen studenten met beperking vaak onterecht laag

Toeslagen berekenen blijkt een lucratieve business, vooral voor studenten met een beperking. Volgens de Landelijke Studenten Vakbond (LSVB) blijkt dat studenten met een functiebeperking steevast te lage toeslagen krijgen. Zij hebben recht op meer toeslagen, maar krijgen die niet altijd toegewezen.

ยป Lees het volledige bericht