Berekenen.nl
Beoordeel deze berekening
8.9 / 10 (141)

BPM berekenen

Je kunt de BPM berekenen op het moment dat je een auto vanuit het buitenland importeert of je dit van plan bent. We betalen in Nederland BPM om de auto in te mogen voeren en er in Nederland gebruik van te kunnen maken. lees meer

Andere bezoekers berekenden ook:

BPM berekenen voor een type auto

Je kunt de BPM berekenen voor een bepaald type auto, wanneer je deze op het oog hebt. Heb je online bijvoorbeeld een BMW 3-serie gezien, in de Business versie? Dan kun je aan de hand van deze gegevens en het bouwjaar de BPM berekenen, waardoor je precies weet waar je aan toe bent. Je hebt dan relatief weinig gegevens nodig, waardoor je in een paar klikken klaar bent.

BPM berekenen

BPM bereken

Je kunt aan de andere kant de BPM berekenen door uit te gaan van de concrete gegevens van de auto die je op het oog hebt. Ga uit van de datum van de eerste toelating, de datum van de aangifte en de prijs van de auto. Zorg er daarnaast voor dat je aangeeft op welke brandstof de auto rijdt, of het een hybride is en welk energielabel de auto heeft. In combinatie met de CO2-uitstoot is het dan mogelijk om een berekening te maken. Je kunt op deze manier de BPM berekenen en nagaan wat een auto je zal kosten, op het moment dat je die wenst te importeren.

Je kunt online de BPM berekenen om na te gaan welk bedrag je aan belasting dient te betalen op het moment dat je een nieuwe auto koopt. Houd er daarnaast rekening mee dat er soms sprake is van rest-BPM, wanneer je een gebruikte auto uit het buitenland wilt importeren. Dit hangt af van de leeftijd en van de kosten van het model. Met name de jonge duurdere auto’s uit het buitenland leiden tot rest-BPM. Je kunt online de BPM berekenen om een beeld te krijgen van de kosten die je hiervoor dient te maken. De hoogte van de BPM is afhankelijk hoeveel CO2 uitstoot aanwezig is. Zie hieronder de BPM tabel.

BPM tabel 2018 - 2019 - 2020
  2018 2019 2020
1. EV, nulemmissie BPM vrij BPM vrij BPM vrij
2. Conventionele auto      
    Vaste voet € 353 € 353 € 353
    Tariefschijven     CO2 [g/km] van- tot en met tarief per gram CO2 van- tot en met tarief per gram CO2 van- tot en met tarief per gram CO2
    Schijf 0 1 - 73 € 2 1 - 71  € 2 1 - 68 € 2
    Schijf 1 74 - 98  € 62 72 - 95 € 57 69 - 91 € 56
    Schijf 2 99 - 144 € 127 96 - 139 € 127 92 - 133 € 122
    Schijf 3 145 - 162 € 224 140- 156 € 208 134 - 150 € 202
    Schijf 4 > 162 € 448 > 156 € 417 > 150  
    Dieselmotor vanaf g/km CO2 Tarief per gram CO2 vanaf g/km CO2 Tarief per gram CO2 vanaf g/km CO2 Tarief per gram CO2
    Toeslag 63 € 86,69 61 € 86,69 59 € 86,69

Online BPM berekenen

Uiteraard kun je online de BPM berekenen, zowel wanneer je een nieuwe auto in Nederland koopt als wanneer je een model wilt importeren. Het is wat dat betreft de moeite waard om in alle gevallen gebruik te maken van onze online berekening. Je kunt dan in een paar minuten de BPM berekenen, zodat je daar zelf niet mee aan de slag hoeft. Bovendien kun je online altijd de BPM over een bepaalde auto opvragen aan de hand van het kenteken, zodat je verder kunt kijken dan alleen het model dat je zelf rijdt of wilt gaan rijden.

BPM voor een nieuwe auto

Je kunt hier de BPM voor een nieuwe auto berekenen, net als voor een jonge tweedehands auto die je wilt importeren. Met name bij een nieuwe auto is dit interessant, aangezien het de kostprijs daarvan behoorlijk kan verhogen. Op het moment dat je een nieuwe auto koopt betaal je de catalogusprijs, net als een bedrag aan BPM. Des te hoger de waarde van de auto, des te hoger ook het bedrag aan BPM dat je dient te betalen. Het exacte bedrag kun je eenvoudig online berekenen door middel van onze tool.

Nieuws over BPM voor een type auto

BPM bestelauto berekenen: hiermee moet je rekening houden

Als je graag een bestelauto nieuw wil kopen, dan is het van belang dat je goed kijkt wat er allemaal bij komt kijken. Zo moet je Belasting van Personenauto's en Motorfietsen (BPM) betalen over je bestelauto. Dit betaal je eenmalig bij een gloednieuwe bestelauto met een Nederlands kenteken die CO2 uitstoot. Dit geldt voor zowel particulieren als ondernemers.

» Lees het volledige bericht
Taxibranche waarschuwt voor duurdere ritten bij afschaffen BPM-teruggave

De taxibranche is niet blij met het voornemen van de overheid om de BPM-teruggave voor hen af te gaan schaffen. Sterker nog, chauffeurs waarschuwen dat de tarieven omhoog zullen gaan en een taxirit daarmee een stuk duurder zal worden.

» Lees het volledige bericht
RAI Vereniging wil BPM op auto’s volledig af laten schaffen

De BPM op Nederlandse auto’s is de branchevereniging RAI een doorn in het oog. De vereniging ziet het aantal geïmporteerde auto’s in Nederland hand over hand toenemen. Volgens de vereniging een direct gevolg van de hoge BPM, die auto’s in Nederland onnodig duur maakt.

» Lees het volledige bericht
Auto met reeds gerepareerde schade kost minder aan BPM

In een zaak die een bedrijf had aangespannen tegen de fiscus heeft de rechter geoordeeld dat de BPM inderdaad lager dient te zijn, waardoor er een terugbetaling zal moeten plaatsvinden.

» Lees het volledige bericht
FIOD verdekt Friese garagehouder van BPM-fraude

De FIOD is de Nederlandse Fiscale OpsporingsDienst en denkt een fraudeur uit Friesland op het spoor te zijn. De instelling doorzocht de woning van een 51-jarige garagehouder in Oudwoude en nam daar onder andere de administratie in beslag.

» Lees het volledige bericht
Nieuwe plannen voor de BPM en mogelijke problemen

De BPM moet op de schop of moet zelfs volledig verdwijnen; het kabinet is het op dat punt eens met de autobranche.

» Lees het volledige bericht
BPM op termijn mogelijk afgeschaft

De overheid zou erover nadenken om de BPM af te schaffen, een autobelasting die een ieder die een nieuwe auto koopt betaalt.

» Lees het volledige bericht
BPM plicht per 2015 maakt kleine auto's duurder

De regels met betrekking tot de BPM gaan wijzigen per 1 januari 2015, waardoor met name kleine auto’s een stuk duurder uit zullen vallen.

» Lees het volledige bericht
BPM is BOVAG doorn in het oog

Wil je de BPM berekenen voor een auto die je op het oog hebt? Je kunt op die manier zelf nagaan welke belasting je dient te betalen, om de auto aan te kunnen schaffen. Het is een belasting op de aanschaf van een nieuwe auto, die we in Nederland allemaal betalen. BOVAG is echter van mening dat we deze achterhaalde belasting zouden moeten opheffen en ons in plaats daarvan dienen te richten op kosten voor het gebruik van de auto.

» Lees het volledige bericht