Berekenen.nl
Beoordeel deze berekening
9.2 / 10 (23)

Horoscoop berekenen

Wil je ook je horoscoop berekenen? Vul dan hieronder je geboortedatum in. lees meer

Horoscoop berekenen

Horoscoop lezen? Wat is een horoscoop eigenlijk en wat heb je eraan? De horoscoop kunnen we het best omschrijven als een tekening van de hemel. In die tekening komt de complete dierenriem voor, daarin bevinden zich 12 verschillende dieren. Afhankelijk van de datum waarop je bent geboren ben je een van de dieren uit de dierenriem, aan de hand waarvan je de horoscoop kunt aflezen.

Tekening van de hemel

De horoscoop is een tekening van de hemel, de tekening geeft aan hoe de hemel eruit ziet. De hemel verandert steeds, de tekening zou er op ieder moment, iedere dag en elk uur anders uit zien. Op de tekening van de hemel die van belang is voor de horoscoop vind je in ieder geval de zon, de maan en de planeten. Daarnaast vind je er de dierenriem met de 12 sterrenbeelden die je kunt hebben.

Een sterrenbeeld is een groep met sterren die samen een afbeelding lijken te vormen. De sterrenbeelden voor de horoscoop zijn wat dat betreft niet zomaar verzonnen, we kunnen die daadwerkelijk ontlenen aan de wijze waarop de sterren ten opzichte van elkaar staan. Sommige sterren lijken samen het beeld van een ram of een stier te vormen, anderen hebben de vorm van een weegschaal of zorgen ervoor dat we er vissen of een schorpioen in zien.

Dierenriem met 12 sterrenbeelden

Op de tekening van de hemel komt op die manier een complete dierenriem voor, met daarop 12 verschillende sterrenbeelden. We spreken van een dierenriem, ook al kennen we voor de horoscoop sterrenbeelden zoals een waterman en een boogschutter.

Horoscoop berekenen


Benieuwd hoe je een bepaald sterrenbeeld toegewezen krijgt? Astrologen hebben met elkaar afgesproken dat ze het teken dat precies achter de zon staat gebruiken voor de mensen die in die periode geboren worden. Ze hebben bovendien afgesproken te beginnen met de Ram op het moment dat het lente wordt.

Vervolgens valt het op iedere datum na te gaan achter welk van de sterrenbeelden de zon staat, om aan de hand daarvan te bepalen welk sterrenbeeld bij je hoort en waar je naar dient te kijken op het moment dat je de horoscoop leest. Staat de zon in de weegschaal op het moment dat je geboren wordt? Dan ben je vanaf dat moment een weegschaal, het sterrenbeeld dat je heel je leven vervolgens blijft.

Sterrenbeeld en de ascendant

Voor de horoscoop is je sterrenbeeld van groot belang, net als de ascendant die daarbij hoort. Dit verschilt per persoon, het is afhankelijk van het sterrenbeeld dat opkomst in het oosten (waar de zon opkomt). Het is de meest linkerplek op de horizontale lijn door de horoscoop.

Vandaag de dag maken astrologen voor de horoscoop niet langer gebruik van een daadwerkelijke tekening van de hemel. Dat zou het veel te lastig maken, in plaats daarvan gebruiken we een sterrentabel. Dat is een goede afgeleide van de tekening van de hemel. Aan de hand van de sterrentabel is het mogelijk om je sterrenbeeld te bepalen en de horoscoop op te stellen, zodat jij weet wat je kunt verwachten.

Sterrenbeelden

Benieuwd naar je horoscoop? Benieuwd wat je kunt verwachten op basis van de stand van de sterren? Je vindt hier de horoscopen voor alle 12 verschillende sterrenbeelden, we zetten de informatie helder voor je op een rij. Lees wat jouw horoscoop jou te bieden heeft.

Sterrenbeeld Ram

De horoscoop voor een Ram geeft vaak aan dat je impulsief en zelfstandig over kunt komen. Soms is dat zelfs wat agressief, dus probeer daarmee op te passen. Je zit vol energie en gaat graag over tot actie.

Sterrenbeeld Stier

Ben je een stier? Je zal in je horoscoop regelmatig tegenkomen dat je behoorlijk actief en impulsief overkomt. Toch ben je ondertussen heel degelijk en begaafd, al komt dat niet altijd tot uiting.

Sterrenbeeld Tweeling

Als tweeling ben je een intelligente doener, de kans is groot dat je in je horoscoop regelmatig zal zien dat je houdt van poetsen in plaats van praten. Ondertussen ben je behoorlijk goed gebekt, waardoor je soms wat hyperactief kunt overkomen.
Sterrenbeelden

Sterrenbeeld kreeft

Als Kreeft staat er in je horoscoop regelmatig dat je een goede doe-het-zelver bent. Daarnaast is het voor jou belangrijk om bezig te zijn, al ben je wel graag thuis. Een Kreeft is over het algemeen een goede ondernemer, omdat je een goed hart hebt voor de omgeving.

Sterrenbeeld Leeuw

Ben je een Leeuw? In je horoscoop zal je dan regelmatig lezen dat je een drive hebt om te genieten van het leven. Je zit behoorlijk zelfstandig in elkaar en je kunt uitstekend leidinggeven aan anderen.

Sterrenbeeld Maagd

De Maagd zal zeer ijverig zijn en doet alles wat anderen je vragen. In je horoscoop zal je regelmatig lezen over de pragmatische aanpak die je hebt.

Sterrenbeeld Weegschaal

In de horoscoop voor een Weegschaal ontdek je regelmatig zelfstandigheid, je doet graag dingen zelf. Dat neemt echter niet weg dat je ook erg houdt van het gezelschap van anderen.

Sterrenbeeld Schorpioen

Ben je een Schorpioen? In je horoscoop zal je regelmatig lezen dat je zeer sterk bent en jij je behoorlijk agressief kunt verdedigen. Je kunt goed reorganiseren, maar soms ook wat direct overkomen.

Sterrenbeeld Boogschutter

Als Boogschutter ben je behoorlijk ondernemend en positief, wat van invloed is op je handelen. Je kunt bovendien goed politiek actief zijn.

Sterrenbeeld Steenbok

Als Steenbok lees je in je horoscoop regelmatig dat je dadendrang en veel ambitie hebt. Jij staat graag op de eerste plaats, vol energie zet je de weg naar de top in om die niet meer los te laten.

Sterrenbeeld Waterman

De Waterman is zowel inventief als vol initiatief, je kunt een uitvinder zijn of goede sportprestaties leveren in clubverband. Bovendien kun je actief aan de slag gaan voor de gemeenschap, overheid of een vereniging.

Sterrenbeeld Vissen

Ben je Vissen? In je horoscoop lees je regelmatig over de snelle jongen of meid die je bent, al ben je bovendien een idealist of romanticus. Je houdt van werken, sporten en actie voor een ideaal leven.

Nieuws over Horoscoop

Dit is waarom je vaker je horoscoop zou moeten lezen

Ben jij soms ook benieuwd als je horoscoop klopt of als het de grootste onzin is? Of je nou wel of niet in de sterren gelooft, het is geen slecht idee om af en toe je horoscoop te lezen. Even kijken wat je eigenschappen zijn van je sterrenbeeld en neem dit natuurlijk met een korreltje zout. Want elke week op de hoogte blijven van je wekelijkse horoscoop hoeft ook weer niet. Het lezen van horoscopen kan je jouw sterrenbeeld leren begrijpen en dat kan je helpen over wat je echt wil, wat je valkuilen zijn en hoe je jouw doelen kan bereiken.

» Lees het volledige bericht
Horoscoop van BN’ers voorspelt problemen: houdt de relatie stand?

Een horoscoop berekenen kan interessante inzichten opleveren. Passen BN’ers bijvoorbeeld wel bij elkaar als het gaat om hun sterrenbeelden? RTL Boulevard zocht het uit en ontdekte bijvoorbeeld dat Yolanthe en Wesley Sneijder een ‘match made in heaven’ blijken te zijn.

» Lees het volledige bericht