Berekenen.nl
Beoordeel deze berekening
9.3 / 10 (3)

Oversluiten hypotheek berekenen

De rentes staan laag, je hebt destijds gekozen voor zekerheid en de hypotheek voor langere tijd vastgezet. Is het nu verstandig je hypotheek over te sluiten? lees meer

Oversluiten hypotheek berekenen

Wil je een hypotheek berekenen, bijvoorbeeld om na te gaan wat je maximaal kunt lenen op basis van je inkomen? Of wil je je hypotheek oversluiten met de lage rentes? Op de website Hypotheekberekenen.nl kunt u eenvoudig met het invoeren van enkele gegevens nagaan wat voor u de beste oplossing is.
 

Nieuws over Oversluiten hypotheek

Hypotheek berekenen als ZZP’er: dit zijn de mogelijkheden

ZZP’ers hebben nog altijd moeite om een hypotheek af te sluiten, al is het de laatste jaren wel wat gemakkelijker geworden. Banken kijken standaard naar het gemiddelde inkomen over de afgelopen 3 boekjaren.

» Lees het volledige bericht
Hypotheek berekenen inclusief maximale belastingvrije schenking

Wil je je hypotheek berekenen en wil je daarbij gebruik maken van een belastingvrije schenking? Dan kun je het bedrag dat je zal ontvangen, bijvoorbeeld van je ouders, invoeren als ‘eigen geld’. Dit is een kapitaal dat je uit eigen middelen gebruikt, om een deel van het bedrag te betalen om de woning aan te kopen. Voor dit deel van de kosten heb je geen hypotheek nodig. Dat betekent dat je op basis van je inkomen een maximaal bedrag kunt lenen en je een groter huis kunt kopen, of je de maandlasten kunt drukken. Je kunt zelf je hypotheek berekenen om na te gaan welke invloed dit heeft.

» Lees het volledige bericht