Berekenen.nl
Beoordeel deze berekening
8.6 / 10 (605)

BMI berekenen vrouw

Het BMI voor vrouwen kun je eenvoudig online berekenen, zodat je een idee krijgt van de mate waarin je op een gezond gewicht zit. Heb je het idee dat je iets te zwaar bent of wil je weten of je niet te licht bent? Je kunt hier het BMI voor de vrouw berekenen, aan de hand van een aantal simpele gegevens. lees meer

Vul hier het gewicht in kilogram in.
Vul hier de lengte in centimeters in.
Andere bezoekers berekenden ook:

BMI berekenen vrouw

Het is voldoende om aan te geven dat je een vrouw bent en vervolgens in te vullen hoe oud je bent, hoe lang je bent en wat je gewicht is. Aan de hand van die drie statistieken kun je binnen enkele tellen je BMI berekenen. Het BMI voor vrouwen wordt anders berekend dan dat voor mannen, mede omdat vrouwen iets meer vet op hun lichaam mogen hebben. De bouw zit anders in elkaar, waardoor je met iets meer vet toch een gezond gewicht hebt.

Hoe bereken je de BMI voor een vrouw

  • Vul als eerste je leeftijd in (BMI van vrouwen onder 18 jaar is anders berekend)
  • Geef je gewicht in kilo's op
  • Vul je lengte in centimeters in
  • Bereken jouw BMI waarde en ideale gewicht in kg

 

bmi berekenen vrouw

Gezond BMI voor vrouwen

Een gezond BMI voor vrouwen bevindt zich tussen de 18,5 en 25. Je kunt online een berekening maken, indien de score lager dan 18,5 uitvalt is van belang om wat aan te komen. Komt de score aan de andere kant boven de 25 uit? Zorg er dan voor dat je beter oppast met wat je eet of probeer wat meer te bewegen. Indien je score boven de 30 uitkomst is het van belang om zo snel mogelijk onder begeleiding af te gaan vallen, er is dan sprake van een gevaarlijke situatie.

Nieuws over BMI vrouw

Helft Nederlandse mannen en vrouwen heeft te hoog BMI

Het BMI berekenen: steeds meer volwassen Nederlanders schrikken ervan. Uit recent onderzoek door het Centraal Bureau voor de Statistiek blijkt namelijk dat de helft van de mannen en vrouwen te maken heeft met overgewicht.

» Lees het volledige bericht
Hoog BMI bij vrouwen en mannen geassocieerd met hoog risico op dementie

Een hoog BMI bij vrouwen blijkt gevaarlijker dan veel mensen denken. Net als bij mannen blijkt dit het risico op dementie te vergroten. Dat werd aangetoond in een studie in Amerika en in Europa. In de studie werd gebruik gemaakt van resultaten uit 39 eerdere studies, met data van meer dan 1,3 miljoen patiënten.

» Lees het volledige bericht
BMI voor de vrouw: pas op met teveel calorieën uit eten en drinken

Jouw BMI voor vrouwen berekenen? Handige formules geven precies aan of je een gezond gewicht hebt. Aan de hand van je geslacht, leeftijd en een paar belangrijke andere factoren.

» Lees het volledige bericht