Berekenen.nl
Beoordeel deze berekening
8.7 / 10 (61)

Centimeter naar feet

Op deze pagina helpt onze rekentool je bij het omrekenen van het gewenste aantal feet (ft) of centimeter. Het enige wat je hoeft te doen is het aantal in te vullen in het invoerveld, in te stellen welk van de twee je wilt berekenen en op de knop ''bereken nu'' te drukken! Even wachten... En de rekentool heeft het antwoord al voor je berekend! lees meer

Vul in hoeveel inch je naar centimeter wilt omrekenen of hoeveel je van centimeter naar feet wilt omrekenen.

Centimeter naar feet

Wil je centimeter naar feet berekenen? Dan ben je bij Berekenen.nl op het goede adres. Berekenen.nl is de specialist als het gaat om inhoudsmaten berekenen en omrekenen. Zo kun je terecht voor het omrekenen van Euro naar Gulden, hectare naar km2 en centiliter naar liter. Ook om te berekenen van centimeter naar feet zit je hier op het goede adres. De centimeter is de standaard in ons land, maar in andere landen kan het nodig zijn om ‘voet’ te gebruiken als inhoudsmaat. Omdat de verhouding tussen deze twee heel specifiek zijn, met veel decimalen achter het getal is het bijna onmogelijk om dit uit het hoofd te rekenen. Daarom bereken je centimeter naar feet via Berekenen.nl.

Hoeveel Feet naar centimeter

Tabel Centimeter naar feet
Lengte feet Lengte meter
1 feet 30.48 cm
2 feet 60.96 cm
3 feet 91.44 cm
4 feet 121.92 cm
5 feet (ft) 152.40 cm
6 feet 182.88 cm
7 feet (ft) 213.36 cm
8 feet 243.84 cm
9 feet 274.32 cm
10 feet 304.80 cm


Centimeters naar feet

 

Centimeter

Het woord centimeter is afgeleid van het Latijnse woord ‘centrum’, wat honderd betekend. Centimeter is een veelgebruikte eenheid voor metingen in huishoudelijke omstandigheden, zoals lichaamslengte, afmetingen van meubels, kleding, etc.. Bij technische tekeningen worden vaak millimeters gebruikt. Een oprolbaar meetlint wordt ook wel een centimeter genoemd. Het is vergelijkbaar met de micrometer, die zowel een lengte-eenheid als een meetinstrument is. Je vermoedt natuurlijk dat het oprolbare meetlint precies is en nauwkeurig, maar helaas is het niet zo precies als wat de naam doet vermoeden.

 

Feet

In Nederland noemen we het ‘voet’. Het is een lengte-eenheid die veel wordt gebruikt in Angelsaksische landen. Het eenheidssymbool is ft of ‘ (een enkel accentteken). De maat komt overeen met de Romeinse pes. Traditioneel verwijst de ‘voet’-lengtemeting naar de (gemiddelde) lengte van de menselijke voet. De meting varieerde van regio tot regio, waarbij het verschil ongeveer 0,02 meter is. Het raakte in de 19e eeuw in onbruik met de komst van het metrieke stelsel. In het Verenigd Koninkrijk, en Engelstalige landen, heeft het oude maatsysteem veel langer bestaan. Als mensen tegenwoordig over ‘voet’ praten, bedoelen ze meestal de internationale voet, die gelijk is aan de Engelse voet. In Nederland wordt nu al tientallen jaren niet meer gebruikt. Wel zie je dat foot als eenheid geregeld gebruikt wordt binnen de scheepvaart en de luchtvaart. Net als bij een meter kun je de foot ook gebruiken als inhoudsmaat. Zo is er een vierkante foot en de kubieke foot.

Hoe bereken je centimeter naar feet

Je kunt natuurlijk uit je hoofd rekenen wat feet naar centimeter is, maar waarom al die moeite doen als je via Berekenen.nl met één klik eenvoudig feet naar centimeter kunt berekenen. Eerst kies je of je van feet naar centimeter wilt berekenen of van centimeter naar feet. Voer vervolgens de afstand is die je wilt omrekenen en dan klik je op ‘berekenen’. Makkelijker wordt het niet.