Berekenen.nl
Beoordeel deze berekening
9.4 / 10 (25)

MB naar KB

Op deze pagina helpt onze rekentool je bij het omrekenen van het gewenste aantal MB of KB. Het enige wat je hoeft te doen is het aantal in te vullen in het invoerveld, in te stellen welk van de twee je wilt berekenen en op de knop ''bereken nu'' te drukken! Even wachten... En de rekentool heeft het antwoord al voor je berekend! lees meer

Vul in hoeveel MB je naar KB wilt omrekenen of hoeveel je van KB naar MB wilt omrekenen.

Omrekenen inch naar cm en cm naar inch

Je bent de termen mb en kb vast wel een keer tegen gekomen wanneer je een film of een bestand aan het downloaden bent. Het omrekenen van bytes kan van pas komen als je bijvoorbeeld moet weten hoeveel ruimte je nog over hebt op je schijf. Wil je mb naar kb berekenen? Dan ben je bij berekenen.nl op het juiste adres.

Wat is een byte?

Een byte is een informatie eenheid. Ze worden gebruikt om te laten zien hoeveel gegevens er kunnen worden opgeslagen en waar nog gebruik van kan worden gemaakt. Een byte bestaat uit acht bits. Termen als kilobytes (KB), gigabytes (GB) en megabytes (MB) worden gebruikt omdat een byte erg klein is.

Wat is een MB en KB

MB staat afgekort voor megabyte en komt overeen met 1000 kb. Voorheen stond een mb gelijk aan 1024 kb. Een kb is een afkorting voor kilobyte. Deze termen zijn gebaseerd op de byte, die weer is afgeleid van de bit. Ze worden veel gebruikt om bestandsgroottes aan te geven in gegevensopslag (denk aan groottes van documenten, foto’s en video’s etc.).

MB naar KB berekenen

Wanneer je een megabyte naar kilobyte wilt berekenen is het belangrijk dat je in de gaten hebt hoeveel kilobyte er in een megabyte gaat. Dit kunnen twee dingen zijn: Er gaat namelijk 1000 kilobyte in een megabyte, maar zo komt ook 1024 kilobyte overeen met 1 megabyte.

Wanneer je mb naar kb wilt omrekenen moet je eerst bedenken welke formule je wilt gebruiken.
• De formule volgens het binaire systeem is als volgt: Megabyte = kilobyte * 1024,0. Stel je nu voor dat je 15 megabyte naar kilobyte moet omrekenen. De som wordt dan 15 x 1024 = 15360.
• Volgens het SI-systeem vermenigvuldig je met 1000 of je verschuift de komma drie plaatsen naar rechts. De formule wordt dan MB x 1000 = KB. Je wilt bijvoorbeeld 32 megabyte omrekenen naar kilobytes volgens het SI-systeem. Met behulp van deze formule wordt de som dan: 32 MB * 1,000 = 32000 KB

Online MB naar KB berekenen

Wil jij MB naar KB omrekenen? Het omrekenen van MB naar KB doe je eenvoudig met behulp van de rekentool van berekenen.nl. Je hoeft alleen de waarden die je wilt omrekenen in te vullen. Een enkele klik op de knop en de rekenmachine geeft je meteen het juiste antwoord. Het berekenen van MB naar KB is nog nooit zo gemakkelijk geweest, en het scheelt een hoop werk.