Berekenen.nl
Beoordeel deze berekening
8.5 / 10 (70)

Reiskosten berekenen

Wil je de reiskosten berekenen die je maakt, bijvoorbeeld om deze te kunnen declareren of na te gaan welke extra vergoeding je bovenop je salaris zal ontvangen? Maak gebruik van onze handige tool, waarmee we er graag voor zorgen dat je de berekening eenvoudig kunt maken en zo precies weet wat de maximale onbelaste reiskostenvergoeding per maand is. lees meer

Vergoeding en afstand

Je kunt je reiskosten berekenen door uit te gaan van de vergoeding die je per kilometer ontvangt. Het is bijvoorbeeld gebruikelijk om €0,21 (2023) per kilometer te ontvangen, op het moment dat je naar je werk dient te rijden. Bij een aantal bedrijven krijg je andere meestal standaard vergoedingen, dit is afhankelijk van de CAO of de overeenkomst die je maakt. Je kunt uitgaan van de vergoeding in jouw situatie en daarnaast gebruik maken van de afstand die je rijdt. Je kunt de reiskosten berekenen op basis van de afstand, aangezien je per kilometer een bepaald bedrag zal ontvangen.
 

Type dienstverband

Tenslotte is het van belang welk type dienstverband je hebt, op het moment dat je de reiskosten wilt berekenen. Werk je bijvoorbeeld fulltime? Dan zal je 5x per week naar je werk rijden, maar aan de andere kant ook weer 5x terugrijden en daardoor 10x de afstand rijden. Werk je parttime en ga je 3x per week naar je werk, of wellicht maar 2x? Houd hier dan rekening mee. Je kunt op die manier de reiskosten berekenen en nagaan op welk bedrag je maandelijks recht hebt, naast het salaris dat je ontvangt voor de werkzaamheden die je uitvoert.

Nieuws over Vergoeding en afstand

Reiskostenvergoeding voor de zzp-er

Als zzp'er heb je recht op een kilometervergoeding voor de kilometers die je maakt voor je werk of een opdracht, ongeacht het voertuig dat je gebruikt. Je kunt ervoor kiezen om jezelf een belastingvrije kilometervergoeding uit te keren van €0,21 per kilometer, wat fiscaal aantrekkelijk is. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om de reiskosten door te belasten aan je opdrachtgever. Het is belangrijk om je kilometers goed bij te houden voor de Belastingdienst. Je kunt ook meer dan €0,21 per kilometer vragen aan je opdrachtgever.

» Lees het volledige bericht
Wat is de maximale reiskostenvergoeding die ik van mijn werkgever kan ontvangen?

Bij reizen met eigen vervoer, openbaar vervoer of openbaar vervoer kan de werkgever een maximum stellen van € 0,19 euro per kilometer. Bij reizen met het openbaar vervoer kan de werkgever ook de werkelijke reiskosten vergoeden.

» Lees het volledige bericht
Brandstofverbruik, benzinekosten en zuiniger rijden

Het is met de huidige crisis in Oekraïne natuurlijk enorm actueel: brandstof en gasprijzen. De eerste voorspellingen zijn dat de benzineprijs in Nederland richting de € 2,50 gaat en ook de gasprijs stijgt met 25%. Daarom zetten wij enkele handige besparingstips voor je op een rijtje!

» Lees het volledige bericht
Moet ik mijn werknemers reiskostenvergoeding betalen?

Elke medewerker heeft recht op reiskostenvergoeding van zijn werkgever, als dat overeengekomen is in de arbeidsovereenkomst of CAO. Maar hoeveel is dat? Dat lees je hier.

» Lees het volledige bericht
Minder reiskostenvergoeding door thuiswerken

Veel Nederlanders zijn door de coronacrisis vanuit huis gaan werken. Hoe zit het dan met je reiskostenvergoeding? Mag je baas zomaar je reiskostenvergoeding stop zetten? Leer hier hoe je je reiskostenvergoeding kunt berekenen.

» Lees het volledige bericht
Opinie: reiskosten- en kilometervergoeding moet flink omhoog

De kilometervergoeding blijkt in steeds meer gevallen niet meer voldoende om de gemaakte reiskosten te compenseren. Dat heeft vooral te maken met de stijgende brandstofprijzen van de afgelopen tijd.

» Lees het volledige bericht