Berekenen.nl
Beoordeel deze berekening
9.3 / 10 (96)

Procenten berekenen

Geef hieronder het getal en het aantal procenten (%) op welke je wilt berekenen en klik op bereken nu. lees meer

Voorbeeld. Als je wilt weten hoeveel procent 100 van 1000 is. Dan vul je bij het eerste veld 100 in en bij het tweede veld 1000. Het resultaat is dan 10,00%
Voorbeeld. Als je wilt weten hoeveel procent 100 van 1000 is. Dan vul je bij het eerste veld 100 in en bij het tweede veld 1000. Het resultaat is dan 10,00%
Andere bezoekers berekenden ook:

Reken met procenten

Wil je procenten berekenen, bijvoorbeeld omdat je binnenkort 5% meer salaris krijgt, of je benieuwd bent welk bedrag je bij de rekening dient te leggen om 10% fooi te geven? Je zou de procenten handmatig uit kunnen rekenen, maar wij maken het je hier op Berekenen.nl graag zo gemakkelijk mogelijk.

Voorbeeld: HOE BEREKEN JE PROCENTEN?

Wil je een korting of fooi berekenen? Je kunt het percentage berekenen door altijd uit te gaan van het bedrag dat je dient te betalen. Stel dat je bijvoorbeeld €50 af dient te rekenen in een restaurant, waar jullie samen gegeten hebben. Je kunt dan de procenten berekenen door dit getal te delen door 100 en dit vervolgens te vermenigvuldigen met bijvoorbeeld 10%. Je krijgt dan de berekening 50 / 100, waar 0,5 uitkomt. Dit doe je dan maal de 10%, waardoor je op 5 uitkomt. Dit betekent dat je €5 fooi dient te geven, op het moment dat je het personeel 10% van €50 cadeau wenst te doen.Procenten berekenen

PROCENTEN: De formule

De formule voor procenten zit op zich eenvoudig in elkaar. Toch is het berekenen van procenten vaak een stuk lastiger dan we denken. Krijg je er binnenkort salaris bij, of krijg je een korting en ben je benieuwd hoeveel je dat in euro’s op zal leveren?

Formule procenten berekenen

Voorbeeld op basis van bovenstaande formule:
Je hebt 2000 euro salaris per maand en je krijgt vanaf volgende maand 5% (procent) extra salaris. Dan neem je 2000 (getal) : 100 = 20 x 5% (aantal %) = 100.

Je krijgt dus 100 euro extra salaris.

Nieuws over Reken met procenten

Pauzes en rusttijden berekenen

Je hebt als werknemer uiteraard recht op pauze of rusttijden tussen het werk door. Dit is voor de veiligheid op de werkplek en om de gezondheid van de werknemers te beschermen. Hier zijn dus ook wettelijke regels voor.

» Lees het volledige bericht
Winst sportmerken daalt door coronavirus

Winst Adidas daalt met 85% door coronavirus. Procenten berekenen op berekenen.nl

» Lees het volledige bericht
Tweeduizend procent prijsstijging: Argentijnen massaal de straat op

Anderhalf tot twee procent per jaar: dat is de gemiddelde inflatie in Nederland de afgelopen jaren. Alles wordt daardoor steeds een beetje duurder, maar zo hard als in Argentinië gaat het in ieder geval niet.

» Lees het volledige bericht
Beurzen verliezen procenten: paniek blijft uit

Het aantal procenten berekenen dat de beurzen onlangs daalden? Oktober was voor beleggers een erg slechte maand, maar vreemd genoeg brak er geen paniek uit. Ze kennen allemaal de formule om hun verlies in procenten te berekenen, maar het lijkt erop dat ze dit niet hebben gedaan. Of dat ze zit hebben neergelegd bij de verliezen.

» Lees het volledige bericht