Berekenen.nl
Beoordeel deze berekening
9.4 / 10 (5)

Zorgtoeslag berekenen

Wil je de zorgtoeslag berekenen, bijvoorbeeld om na te gaan welk deel van de premie je af kunt dekken met de toeslag vanuit de Belastingdienst? De zorgkosten lopen ieder jaar verder op, maar met de zorgtoeslag zorg je ervoor dat je die niet volledig zelf hoeft te betalen. lees meer

Zorgtoeslag 2024 berekenen

Wil je de zorgtoeslag berekenen, bijvoorbeeld om na te gaan welk deel van de premie je af kunt dekken met de toeslag vanuit de Belastingdienst? De zorgkosten lopen ieder jaar verder op, maar met de zorgtoeslag zorg je ervoor dat je die niet volledig zelf hoeft te betalen.

Persoonlijke gegevens

Je kunt de zorgtoeslag berekenen door allereerst wat persoonlijke gegevens in te voeren. Deze zijn nodig om een situatieschets te maken en na te gaan of je in aanmerking kunt komen voor de toeslag. Denk hierbij onder andere aan je geboortedatum, maar ook aan het feit of je in Nederland woont en je bijvoorbeeld een toeslagpartner hebt. In bepaalde gevallen levert die je een toeslag op, terwijl het er ook voor kan zorgen dat jullie samen teveel verdienen. Je kunt op het eerste tabblad in een paar minuten je zorgtoeslag berekenen, zodat je precies weet waar je aan toe bent.
 

Zorgtoeslag berekenen

zorgtoeslag 2024

De zorgtoeslag in 2024 komt je tegemoet in de zorgkosten, zodat je de premie niet volledig zelf hoeft te betalen. Of je de toeslag kunt ontvangen hangt af van een paar verschillende zaken. Het is allereerst belangrijk dat je netjes aan de voorwaarden voldoet om daarvoor in aanmerking te komen. Daarnaast is de hoogte van de zorgtoeslag in 2024 afhankelijk van het inkomen dat je verdient. Bij een te hoog inkomen heb je hier helemaal geen recht meer op.

Voorwaarden voor zorgtoeslag in 2024

Allereerst de voorwaarden voor de zorgtoeslag in 2024, want die zijn als volgt:
• Je bent 18 jaar of ouder
• Je hebt een Nederlandse zorgverzekering
• Je (gezamenlijke) inkomen is niet te hoog
• Je hebt de Nederlandse nationaliteit of een geldige verblijfsvergunning
• Je (gezamenlijke) vermogen is niet te hoog
Zoals je merkt stelt de Belastingdienst een aantal strikte voorwaarden aan de zorgtoeslag in 2024. Die zijn bedoeld om ervoor te zorgen dat alleen de mensen die deze nodig hebben er gebruik van kunnen maken. Ben je militair? Dan is het de moeite waard om ook de aanvullende regels bij de Belastingdienst te bekijken. In sommige gevallen kun je zonder aan alle voorwaarden te voldoen toch in aanmerking komen voor de zorgtoeslag in 2024.

Maximaal inkomen en vermogen zorgtoeslag

De hoogte van de zorgtoeslag in 2024 is afhankelijk van het inkomen. Die bedraagt maximaal €123 per maand voor een alleenstaande en €236 voor iedereen met een toeslagpartner. Mits jullie ook samen aan de gestelde voorwaarden voldoen natuurlijk.
De Belastingdienst kijkt zowel naar het inkomen als naar het vermogen, om de hoogte van de zorgtoeslag in 2024 te berekenen. Je komt hier volledig voor in aanmerking, op het moment dat je niet meer verdient dan €37.000 per jaar. Dat is het bedrag voor alleenstaande. Bij toeslagpartners gaat het om een inkomen van €47.000 per jaar, voor hen samen.
Bovendien kijkt de Belastingdienst naar het vermogen. Alleenstaande mogen een vermogen hebben van maximaal €127.582. Voor toeslagpartners geldt een limiet van €161.329. Boven dat vermogen is het niet mogelijk om in aanmerking te komen voor de zorgtoeslag in 2024. In dat geval dien je de kosten voor de zorgverzekering dus gewoon zelf te betalen.
Tip: zowel met als zonder zorgtoeslag in 2024 is het verstandig om de beschikbare zorgverzekeringen te berekenen en vergelijken. Voor een goedkopere basis- en aanvullende polis. Zodat je meer overhoudt van de toeslag of je minder zelf hoeft te betalen.

Zorgtoeslag in 2024 berekenen

Wil je de zorgtoeslag in 2024 berekenen? Je kunt daarvoor gebruik maken van onze handige tool. Wij zorgen er daarmee voor dat je eenvoudig een berekening kunt maken. Aan de hand van je inkomen en op basis van het vermogen dat je bezit. Het is belangrijk dat je zelf nagaat dat je voldoet aan de voorwaarden die er gelden voor de zorgtoeslag.

Nieuws over Zorgtoeslag 2024

Het ontstaan van de zorgtoeslag

Het Nederlandse zorgstelsel kan soms complex en verwarrend lijken, vooral als het gaat om financiële ondersteuning zoals zorgtoeslag. In deze blog gaan we dieper in op wat zorgtoeslag is, wie er recht op heeft, hoe je het kunt aanvragen en enkele handige tips om het meeste uit dit systeem te halen.

» Lees het volledige bericht
Ik wordt 18, hoe zit het met mijn verzekering?

Als je 18 word ben je officieel volwassen en komen er een paar dingen bij kijken. Je krijgt namelijk als volwassene veel meer verplichtingen en verantwoordelijkheden. Wij gaan ze met je bespreken en vertellen hoe je het makkelijk kan berekenen.

» Lees het volledige bericht
18 en nu?

Als je 18 word ben je officieel volwassen en komen er een paar dingen bij kijken. Je krijgt namelijk als volwassene veel meer verplichtingen en verantwoordelijkheden. Wij gaan ze met je bespreken en vertellen hoe je het makkelijk kan berekenen.

» Lees het volledige bericht
Heb ik recht op zorgtoeslag 2021?

Iedereen van 18 jaar en ouder met een laag inkomen kan een tegemoetkoming krijgen van de overheid voor de kosten van de zorgverzekering, maar daar zitten natuurlijk ook bepaalde eisen aan. Wat die eisen precies zijn lees je hier.

» Lees het volledige bericht
Zorgtoeslag hoe werkt het?

Zorgtoeslag is misschien wel een van de meest bekende toeslagen van Nederland. Maar toch bestaat er altijd enige twijfel van hoe het nou precies werkt en wanneer je recht hebt op deze toeslag. Daarom leggen wij uit wanneer je recht hebt op deze toeslag en hoe de toeslag precies werkt. Wij hopen dan ook dat wij zo snel mogelijk deze twijfel bij de mensen weg kunnen nemen.

» Lees het volledige bericht
Zorgtoeslag berekenen: kijk of je recht hebt op geld

Om mensen met een laag inkomen te ondersteunen biedt de Nederlandse overheid zorgtoeslag. Het is een reguliere bijdrage ter dekking van de maandelijkse premies voor de Nederlandse zorgverzekering. De Nederlandse ziektekostenverzekering is voor iedereen verplicht en kan relatief duur zijn. Sommige standaardpakketten kosten rond de 1.100 euro per jaar en niet iedereen kan dat betalen. De zorgtoeslag is bedoeld om deze kosten te verlagen voor bewoners met beperkte financiële middelen. In 2020 kunnen de maandelijkse betalingen oplopen tot 104 euro voor eenpersoons huishoudens en 199 euro huishoudens met meer personen. Het is wel afhankelijk van je inkomensniveau en op verschillende site kan jij je zorgtoeslag makkelijk berekenen.

» Lees het volledige bericht
Zorgtoeslag komt in 2018 boven de goedkoopste basispremie uit

De zorgtoeslag is ook in 2018 een tegemoetkoming in de zorgkosten. Beschikbaar voor de lage en lage middeninkomens, om ervoor te zorgen dat ook zij de kans hebben om hun polis goed te blijven betalen. De zorgtoeslag neemt dit jaar een beetje toe, waardoor die zelfs boven de premie voor de goedkoopste basisverzekering uitkomt.

» Lees het volledige bericht
Zorgtoeslag afschaffen om eigen risico te verlagen

De bestuursvoorzitter van verzekeraar Menzis is geen fan van de huidige zorgtoeslag en het eigen risico dat we betalen binnen de zorg. Hij is van mening dat we de zorgtoeslag zouden moeten afschaffen.

» Lees het volledige bericht
Afschaffen toeslagen door de Belastingdienst is niet zo eenvoudig

Veel mensen willen graag af van alle verschillende toeslagen die er beschikbaar zijn. In plaats daarvan zou het beter zijn dit al in de belastingdruk te verwerken, waardoor het een stuk gemakkelijker wordt om daar gebruik van te maken. Toch is dat nog niet zo gemakkelijk.

» Lees het volledige bericht
Zorgtoeslag maakt ons zorgstelsel volgens Schippers solidair

Minister Schippers van Volksgezondheid kreeg stevige kritiek op het huidige zorgstelsel, volgens PvdA-senator Marijke Linthorst zou dit niet solidair zijn.

» Lees het volledige bericht
Zorgtoeslag zal opgaan in huishoudtoeslag

We maken in Nederland gebruik van een ingewikkeld belastingstelsel, waarbij we aan de ene kant belasting betalen en we aan de andere kant diverse toeslagen kunnen incasseren. We kunnen bijvoorbeeld gebruik maken van de zorgtoeslag, een tegemoetkoming in de kosten voor onze zorgverzekering.

» Lees het volledige bericht
Al oriënteren op kraamzorg voor de zwangerschap

Aanbieders van kraamzorg doen er verstandig aan zich al voor de zwangerschap bekend te maken bij aanstaande moeders. Vrouwen die hun ovulatie berekenen om na te gaan wanneer ze zwanger kunnen worden, zouden alvast na moeten denken over de uiteindelijke kraamzorg. Alleen op die manier hebben de aanbieders de mogelijkheid om de aanstaande moeders aan zich te binden.

» Lees het volledige bericht