Berekenen.nl
Beoordeel deze berekening
8.8 / 10 (6)

Besparing stoppen met roken berekenen

Het financiële voordeel van stoppen met roken bereken je hier. Stoppen met roken voor je gezondheid is een voordeel dat op de lange termijn gevoeld wordt. Op de korte termijn merk je dit vooral in je portemonnee. Daarom kan je hier makkelijk en snel berekenen hoeveel geld je per maand, jaar en vijf jaar bespaart door te stoppen met roken. Wie weet spaar je wel een nieuwe auto bij elkaar. lees meer

Vul hier het aantal sigaretten dat je per dag rookt in. 
Vul hier het aantal sigaretten in dat er in het sigarettenpakje zit. 
Vul hier de prijs in van het pakje sigaretten dat je rookt. 
Andere bezoekers berekenden ook:

Stoppen met roken

Zoals je weet heeft stoppen met roken meerdere voordelen. Niet alleen op financieel vlak, maar ook voor je gezondheid. Ondanks dat de effecten vooral voor de lange termijn goed zijn, zoals een langer leven en minder kans op longkanker, zijn er ook voordelen die al in de eerste paar uur en weken te merken moeten zijn.

besparing-stoppen-met-roken-berekenen

stoppen met roken : Korte termijn gezondheidsvoordelen

Binnen 20 minuten wordt je bloeddruk en hartslag normaal. Ook worden je handen en voeten weer warmer. Vooral voor kettingrokers is dit een effect dat te merken is. Binnen 8 uur na de laatste sigaret heeft je lichaam het teveel aan koolmonoxide in je bloed weggewerkt. Hierdoor heb je een betere zuurstofopname. Na drie dagen kan je ook echt beter ademhalen. Binnen 5 dagen is alle nicotine uit je lichaam verwijderd. Binnen 1 week heb je betere smaaksensoren en een verbeterd reukvermogen. Laat dat lekkere eten maar komen! Na 2 weken is je bloedcirculatie verbeterd en merk je dit ook bij het lopen, dat gaat opeens wat makkelijker.

Ook heeft het stoppen met roken direct gevolgen voor vrouwen die zwanger willen worden. Als je stopt met roken voordat je zwanger wordt is de kans op een vroeggeboorte namelijk net zo klein als dat van iemand die nooit heeft gerookt. Als je blijft roken is de kans drie keer zo groot dan bij iemand die niet rookt. Binnen 1 maand ziet je huid er beter en jonger uit. Ook heb je minder last van gele vingers. In drie maanden is je longfunctie met 30% verbeterd en kunnen je longen zichzelf weer schoonmaken. Daardoor heb je veel minder last van het rokerskuchje. Je wordt er zelfs minder snel verkouden door.

Stoppen met roken: Lange termijn gezondheidsvoordelen

Na 1 jaar is het risico op hart en vaatziekten verminderd en na vijf jaar heb je ook een duidelijk minder grote kans op beroertes. Het duurt tussen de 10 en 30 jaar voor je kans op longkanker weer hetzelfde is als dat van iemand die nooit heeft gerookt. Het aantal jaar hangt af van hoelang je zelf hebt gerookt.

Stoppen met roken en de financiën

Stoppen met roken is niet alleen voordelig doordat je geen sigaretten meer koopt. Ook het onderhoud van je huis wordt opeens een stuk goedkoper. Zo hoef je minder vaak de muren te verven omdat die niet meer beige worden van de nicotine. Gordijnen en kleding hoeven minder vaak gewassen te worden om de aanslag en geur van rook te verwijderen. Ook worden je ziektekosten verbeterd, omdat je immuunsysteem niet meer overbelast is met de rook, maar met echte ziektes. Kortom niet alleen het niet kopen van sigaretten is een besparing, maar ook alle andere kosten die je toch maakte vanwege het roken kunnen een stuk minder vaak gedaan worden.

Nieuws over

Hoeveel geld bespaar je wanneer je stopt met roken?

Roken kost veel geld. Daarnaast worden de sigarettenprijzen regelmatig verhoogd. Stoppen met roken kan je veel geld besparen. Voor veel stoppers is dit een extra motiverende factor om te gaan stoppen. Hoeveel kun je besparen door te stoppen met roken? En hoeveel kost het om een ​​tool of stopmethode te gebruiken?

» Lees het volledige bericht
Stoppen met roken, wat bespaar ik?

Roken is een dure hobby. Wat als je hier mee stopt? Bereken hier hoeveel je per jaar kunt besparen.

» Lees het volledige bericht
De beste manier om te stoppen met roken

Veel rokers willen wel stoppen met roken maar weten niet hoe ze dat moeten doen. Dat verschilt namelijk per persoon. Je kan het doen op eigen kracht, maar tegenwoordig worden stopen-met-rokenprogramma’s ook vergoed vanuit de basisverzekering. Welke weg jij kiest is niet belangrijk, als je maar je best doet.

» Lees het volledige bericht
Wat zijn de gevolgen van roken?

Je hebt het vast al een keer gehoord, hoe slecht roken wel niet voor je is en dat je per direct moet stoppen omdat je gezondheid heel erg snel achter uit. Veel rokers geloven deze gevolgen dan ook niet en daarom zetten wij alle gevolgen op een rijtje.

» Lees het volledige bericht
De kosten die rokers hebben

Het percentage aan rokers in Nederland is de laatste jaren licht gedaald. Ondanks dat er vele nadelen zitten aan het roken van een sigaret, zijn er nog steeds mensen die hun sigaret niet kunnen weerstaan.

» Lees het volledige bericht
Stoppen met roken: goedkopere overlijdensrisicoverzekering

Roken is een dure hobby, dat is de meeste mensen niet onbekend. Ze zijn verslaafd zolang ze roken, waardoor de financiële motieven helaas te weinig kracht hebben. Als het toch lukt om te stoppen houden ze ineens een hoop geld over.

» Lees het volledige bericht