Berekenen.nl
Beoordeel deze berekening
9.4 / 10 (1290)

Leeftijd in dagen berekenen

Altijd al willen weten wat je leeftijd in dagen is? Vul hieronder je geboortedatum in (voorbeeld: 24-04-1981) en laat het voor je uitrekenen. De berekening houdt ook rekening met de schrikkeljaren, dus het antwoord is volledig en correct! lees meer

Voorbeeld invoer van datum: 1-9-1985

Jouw leeftijd in dagen

Hoe leuk is het om te weten hoeveel dagen oud je bent! Er zitten 365 dagen in een jaar.. Dit zelf uitrekenen is dus misschien wel erg lastig. Maar wij hebben de oplossing.. Door alleen je geboortedatum in te vullen, weet je binnen een paar seconden al hoe oud je bent in dagen.
 

Bereken je leeftijd in dagen!

Leeftijd in dagen berekenen Excel

Veel mensen maken dagelijks gebruik van Excel, puur omdat het een erg handig programma is waar je heel eenvoudig in kan rekenen zonder veel inspanning te hoeven leveren. Toch kan dat nog erg moeilijk zijn. Bij Berekenen.nl hebben we dan ook de beste oplossing. Bij onze tool hoef je dan ook alleen maar je geboortedatum in te vullen en de rest doen wij. Dat is toch veel makkelijker dan een hele som te maken in Excel? Naast dat het mogelijk is om je leeftijd uit te rekenen in dagen zijn er ook nog veel andere mogelijkheden beschikbaar. Denk bijvoorbeeld aan je leeftijd in jaren, maanden, weken, uren, minuten en seconden. Binnen een aantal seconden weet jij de uitkomst!

Dagen in een jaar

Wij zien je denken. Iedereen weet wel hoeveel dagen er in een jaar zitten dus zo moeilijk kan het toch niet zijn om je leeftijd in dagen te berekenen? Dat klopt, maar wil jij je hersenen hierover kraken? Dat is de vraag die jij jezelf moet stellen. Het geeft je natuurlijk wel een mentale boost als jij het uit je hoofd kan rekenen, maar je lijkt natuurlijk nog veel slimmer wanneer jij onze tool gebruikt en binnen een paar seconden het antwoord weet. We dagen je dan ook uit om het toch een keer uit je hoofd te proberen. Het zal je dan ook verbazen hoe moeilijk het is om achter het antwoord te komen.

Dagen berekenen

Onze tool kun je natuurlijk ook voor andere dingen gebruiken dan je leeftijd te berekenen. Het kan natuurlijk ook zijn dat jij je beste vriend(in) op een bepaalde datum hebt ontmoet en dat je hem of haar graag wilt verrassen of dat je juist benieuwd bent hoelang jullie elkaar al kennen. Ook daar kan je onze tool voor gebruiken. seconden keer je leeftijd doet kom je uit op je leeftijd in seconden. Het klopt dat dit niet heel nauwkeurig is. Als het een schrikkeljaar is gaat het iets anders. Dan klopt het aantal seconden in een jaar namelijk niet. In een schrikkeljaar zitten namelijk 31.449.600 seconden. Als we hiervan het gemiddelde gaan uitrekenen komen we uit op 31.556.925,9936 seconden in een jaar.

Tip: Maak er een leuk spelletje van; raad van te voren maar eens hoeveel dagen of zelfs minuten of seconden je oud denkt te zijn.. dan kun je zien of je goed kunt schatten en er dicht bij zit!