Berekenen.nl
Beoordeel deze berekening
9 / 10 (5)

Loonbelasting berekenen

Je kunt je loonbelasting berekenen door uit te gaan van het bruto inkomen dat je verdient en het verschil te nemen ten opzichte van het netto salaris. Het verschil vormt de loonbelasting, het bedrag dat je werkgever richting de Belastingdienst over zal maken, zodat je daar zelf geen omkijken naar hebt. lees meer

Loonbelasting berekenen

Inkomen en sector

Je kunt zelf de loonbelasting berekenen, bijvoorbeeld om ervoor te zorgen dat je een idee krijgt wat je van je bruto salaris over zal houden. Vul in ieder geval je bruto inkomen per jaar of per maand in, net als een eventuele 13e maand of een andere bonus. Combineer dit met informatie over de sector waarin je woont en het feit of je parttime of fulltime werkt. Je kunt op die manier zelf je loonbelasting berekenen, zodat je precies weet waar je aan toe bent en je weet welk bedrag er op je rekening verschijnt.

Overige gegevens

Je kunt daarnaast de loonbelasting berekenen door een aantal aanvullende gegevens te delen. Denk hierbij bijvoorbeeld over je geboortedatum en de eventuele mogelijkheid tot fiscaal sparen. Indien je gebruik maakt van een dergelijke mogelijkheid dien je dit op te geven, om tot de juiste loonbelasting te komen. Houd ook rekening met een auto van de zaak en bijvoorbeeld andere vergoedingen en inhoudingen. Je bepaalt op die manier de hoogte van de loonbelasting, zodat je hier een goed idee van krijgt.