Berekenen.nl
Beoordeel deze berekening
8.8 / 10 (6)

Verschil rente berekenen

Is sparen belangrijk voor je? Bereken dan hier het verschil in rente's tussen de ene en andere spaarrekening. Door te kiezen voor een hogere rente kan je meer inkomsten uit je vermogen halen. Echter dit verschil moet er wel toe doen. Bereken daarom hier hoeveel euro je per jaar meer of minder krijgt bij twee verschillende spaarrekeningen. lees meer

Vul hier het bedrag van je spaarrekening in of het bedrag waarmee je wilt beginnen met sparen. 
Vul hier het laagste rentepercentage is. Bijvoorbeeld 2,1 
Vul hier het hoogste rentepercentage in. Bijvoorbeeld 2,5

Verschil rente tussen 2 spaarrekeningen berekenen


Als sparen belangrijk voor je is wil je het meeste rendement uit je spaarrekening halen. Daarom kan je verschillende rentes met elkaar vergelijken. Op die manier haal je het meeste geld uit je vermogen. Of als dat niet zo voelt, je spaartegoed. 


Verschil spaarrente berekenen

De ene bank is de andere niet. Daardoor ontstaan er verschillen in de rente die een spaarrekening heeft. Afhankelijk van de hoeveelheid geld die jij op je spaarrekening hebt kan een andere spaarrekening jou veel euro's winst opleveren ten opzichte van de spaarrekening die je nu hebt.

Heb je veel vermogen? Let er dan op dat je bankgarantie hebt tot 100.000 euro per bank per rekening. Dus Heb je 100.000 euro bij de een Nedrlandse bank en 100.000 euro bij een andere Nederlandse bank, dan is je geld beschermt. Heb je echter spaargeld bij een bank die niet is aangesloten bij het Nederlands depositogarantiestelsel dan ben je het kwijt. Heb je meer dan 100.000 euro op je bankrekening, dus spaar en betaalrekening? Dan ben je het bedrag boven de 100.000 euro kwijt.

Formule verschil rente in euro's berekenen

Om het verschil in rente te berekenen moet je de rente van je huidige spaarrekening opzoeken en de rente van de spaarrekening die je op het oog hebt. Het huidige bedrag dat je op de spaarrekening hebt, of gaat plaatsen heb je nodig om het verschil na een jaar te kunnen berekenen.

Dit bedrag vermenigvuldig je met de rente. Als de rente 2 procent is moet je het bedrag vermenigvuldigen met 0,02. Dit bedrag moet je ook vermenigvuldigen met de rente van de andere spaarrekening. Als de andere spaarrekening een rente van 3 procent heeft moet je het bedrag maal 0,03 doen. Deze twee bedragen moet je van elkaar aftrekken. De uitkomst is het verschil in euro's dat de rentes opleveren.

Formule:

(bedrag*rente)-(bedrag*rente)= verschil in euro's per jaar. 

Nieuws over

Beter sparen? Spaar met een doel

Nederlanders zijn spaarders, maar met de lage rentestanden van de afgelopen jaren valt dat af en toe niet mee. Hoe zorg je er toch voor dat je goed kunt blijven sparen en dat je daarmee een mooi rendement maakt?

ยป Lees het volledige bericht