Berekenen.nl
Beoordeel deze berekening
9.4 / 10 (8)

Vetpercentage berekenen

Vetpercentage berekenen is totaal wat anders dan je BMI. Vul hieronder je gegevens in en je krijgt meteen een goede indicatie van je vetpercentage. lees meer

De taille omtrek bereken je door een meetlint te pakken en deze vanuit je rug om het smalste gedeelte van je bovenlijf (rond de navel) te trekken naar de voorkant. Let erop dat het meetlint horizontaal is en dat het meetlint niet te strak getrokken wordt.
Andere bezoekers berekenden ook:

Vetpercentage berekenen

Wil je je vetpercentage berekenen, bijvoorbeeld om na te gaan of je een gezond gewicht hebt? Je kunt daarnaast je BMI berekenen, zodat je een goed idee krijgt van je eigen gezondheid en of je goed in je vel zit.

Eigen gegevens

Je hebt speciale apparaten of weegschalen waarmee je ook je vetpercentage kunt berekenen. Deze heeft niet iedereen in huis. Je kunt ook vrij eenvoudig je vetpercentage berekenen aan de hand van een aantal gegevens. Dit bepaalt in grote mate in hoeverre je gewicht tot een bepaald vetpercentage zal leiden. Geef daarom naast je lengte ook op hoeveel je weegt. Weeg jezelf nog even wanneer je dat niet precies weet en doe dit bij voorkeur zonder kleding. Weeg je jezelf liever met kleding? Trek dan 1 - 2 kilo af van het totale gewicht, om tot een goede schatting te komen. Je kunt met deze gegevens je vetpercentage berekenen, omdat er een goede inschatting van jezelf ontstaat.

Omtrek van je lichaam

Daarnaast is het verstandig om de omtrek van je middel op te meten. Op het moment dat je relatief veel vet hebt is de kans groot dat zich dit hier op zal hopen, waardoor het een goede indicatie geeft van het percentage waar je mee te maken hebt. Wil je als vrouw je vetpercentage meten? Kun je ook de omtrek van je buik of heupen opmeten, iets dat voor mannen minder interessant is. Geef tenslotte ook je geslacht aan. Je kunt dan zelf je vetpercentage berekenen en er daarmee voor zorgen dat je inzicht krijgt in hoe je ervoor staat.

Nieuws over Vetpercentage

Hoe bereken je vetpercentage?

Het lichaamsvetpercentage is de verhouding tussen het vetweefsel van jouw lichaam en jouw totale lichaamsmassa. Het vetpercentage wordt berekend op de volgende manier: lichaamsvetmassa wordt gedeeld door de som van vetmassa en vetvrije massa.

» Lees het volledige bericht
Ik wil mijn vetpercentage verlagen

Veel mensen willen graag hun vetpercentage verlagen. De reden hierachter is dan ook dat de zomer er weer aankomt en ze er graag fit uit willen zien. Het is dan ook belangrijk dat je snel vet gaat verbranden maar hoe doe je dat precies? Dat is wat veel mensen zich afvragen. Daarom hebben wij een aantal tips hoe jij snel vet kan verbranden zodat jij er deze zomer super fit uit ziet.

» Lees het volledige bericht
Is je vetpercentage belangrijk?

Veel mensen hebben het tegenwoordig over het vetpercentage. Wat is het precies en waarom is het belangrijk? Je lees het in onze blog.

» Lees het volledige bericht
Grote AH Afvalrace in Goor groot succes bij strijd tegen vetpercentage

Het vetpercentage van de gemiddelde Nederlander loopt de laatste jaren behoorlijk op, waardoor het van belang is om je daar goed tegen te wapenen. Dit kon onder andere met de AH Grote Afvalrace in Goor, een programma van 4 maanden om af te vallen en vet te verliezen.

» Lees het volledige bericht